Antena Meniu Search
x

Franţa, în doliu după cel mai grav accident rutier din ultimele trei decenii

Mai bine de 40 de oameni au murit după ce un autocar cu pensionari, plecaţi într-o excursie, a intrat în coliziune cu un camion. Aproape imediat, cele două vehicule au luat foc şi doar câţiva pasageri au putut fi salvaţi din flăcări

Vezi și

Mai bine de 40 de oameni au murit după ce un autocar cu pensionari, plecaţi într-o excursie, a intrat în coliziune cu un camion. Aproape imediat, cele două vehicule au luat foc şi doar câţiva pasageri au putut fi salvaţi din flăcări

Este un şoc îngrozitor pentru Franţa. Astăzi, Franţa şi francezii sunt în doliu. Camionul şi autocarul aproape că nu se mai pot deosebi. Cele două vehicule implicate s-au contopit într-o masă de fiare calcinate, pe un drum de ţară din regiunea Gironde.

Autocarul transporta un grup de săteni în vârstă, într-o excursie de o zi. Accidentul a avut loc într-un sector periculos al traseului.

Şoferul unui camion de transportat lemne, fără încărcătură, a pierdut controlul vehiculului, a blocat drumul, iar autocarul a venit chiar în acel moment. Şoferul autocarului şi-a dat seama ce se va întâmpla şi a făcut totul pentru a evita accidentul, dar nu a reuşit.

Şoferul autocarului a reuşit totuşi să salveze câteva vieţi omeneşti. L-a ajutat şi conducătorul unei maşini care circula chiar în urma lui.

Un automobilist care venea chiar în spate şi a fost martor, este un martor capital pentru anchetă, a avut şi el o comportare foarte bună pentru că a avut timp să spargă geamuri şi să extragă din autobuz câteva persoane.

Şoferul camionului a pierit în flăcări, împreună cu fiul său de trei ani, care-l însoţea în cabină. Au ars de vii şi cei mai mulţi din pasagerii autocarului. Lista lor a căzut şi ea pradă flăcărilor aşa că numărul exact al victimelor nu a putut fi, încă, stabilit. Tragedia a îndoliat micul sat din care veneau pasagerii.

Premierul Manuel Valls s-a deplasat la locul accidentului împreună cu miniştrii internelor şi transporturilor. În Parlament s-a păstrat un moment de reculegere iar mesaje de condoleanţe au venit de la preşedintele François Hollande, aflat în Grecia, dar şi de la Angela Merkel. "Trebuie să le exprimăm familiilor profunda noastră compasiune, să împărtăşim durerea lor, dar să şi aflăm totul despre împrejurările acestui accident".

Opt dintre supravieţuitori sunt răniţi, patru fiind în stare gravă. Prin numărul victimelor, accidentul este cel mai grav produs în Franţa din 1982.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Franţa, în doliu după cel mai grav accident rutier din ultimele trei decenii