Antena Meniu Search
x

Violențele degenerează în toată lumea. În Franţa un protest al medicilor s-a transformat în adevărate lupte de stradă

Tot mai multe tensiuni apar în toată lumea. În Franţa un protest al medicilor a degenerat în adevărate lupte de stradă, în Paris. Iar în alt oraş 100 de poliţişti au fost mobilizaţi, după ce mai multe grupări înarmate au devastat tot ce le-a ieşit în cale.

de Redactia Observator

la 17.06.2020, 11:51

Vezi și
  • Situaţia a scăpat de sub control la Paris.
  • Doctorilor şi infirmierilor s-au alăturat "Vestelor galbene"

Situaţia este alarmantă şi la graniţa Chinei cu India, care sunt la un pas de război.

Situaţia a scăpat de sub control la Paris în timpul unui protest al medicilor care cereau mărirea salariilor. Doctorilor şi infirmierilor li s-au alăturat şi simpatizanţi ai mişcării "Vestele galbene", împreună cu protestatari îmbrăcaţi în negru, care au devenit violenţi.

Lucrurile au degenerat rapid, iar autorităţile au folosit gaze lacrimogene pentru a calma spiritele.

Tot în Franţa, de patru zile, autorităţile încearcă să calmeze mai multe grupuri rivale care distrug maşini, incendiază tomberoane sau alte obiecte.

Situaţia devine tensionată în întreaga lume. Un război este pe cale de a izbucni între China şi India.

Militarii au fost trimişi la graniţele dintre cele două ţări, acolo unde au avut loc mai multe confruntărim iar cel puţin 20 de soldaţi indieni şi-au pierdut viaţa în urma acestora.

Zhao Lijian, Ministerul Afacerilor Externe: Trupele indiene au încălcat grav consensul celor două părți. Au trecut ilegal frontiera de două ori și au efectuat atacuri provocatoare asupra personalului chinez, rezultând conflicte fizice grave între cele două forțe de frontieră.

Iar în Statele Unite protestele celor care cer egalitate între rase continuă, iar un om a fost împuşcat în timp ce încerca să dărâme o statuie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Violențele degenerează în toată lumea. În Franţa un protest al medicilor s-a transformat în adevărate lupte de stradă