Antena Meniu Search
x

Curs valutar

FSB anunţă că a ucis un presupus agent al serviciilor de informaţii ucrainene: "A opus rezistenţă la arestare şi a fost neutralizat"

Serviciul de securitate rus (FSB) a declarat marţi că a ucis în Rusia un presupus agent al serviciilor de informaţii militare ucrainene (GUR), acuzat că intenţiona să comită un atentat cu bombă, relatează AFP, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 17.09.2024 , 14:03

FSB anunţă că a ucis un presupus agent al serviciilor de informaţii ucrainene: "A opus rezistenţă la arestare şi a fost neutralizat" - Profimedia - imagine ilustrativă

"În timpul arestării sale, în momentul în care plasa un dispozitiv exploziv improvizat într-o ascunzătoare, el (suspectul) a opus rezistenţă armată şi a fost neutralizat cu focuri de armă", a anunţat FSB într-un comunicat.

Suspectul era un rus, recrutat de serviciile de informaţii ucrainene

Potrivit acestei surse, suspectul era un cetăţean rus, născut în 1984, care fusese recrutat de GUR şi care ar fi fabricat o bombă pentru a arunca în aer vehiculul aparţinând unui director al unei fabrici de arme din regiunea Sverdlovsk (Urali).

Articolul continuă după reclamă

FSB a afimat că a găsit, la locul unde s-a produs schimbul de focuri, un pistol, un dispozitiv exploziv improvizat "de mare putere" şi "mijloace de comunicare care implica schimburi de informaţii" cu GUR.

După lansarea invaziei Moscovei în Ucraina în 2022, serviciile de securitate ruseşti au arestat cu regularitate persoane acuzate că au colaborat cu Kievul şi au pus la cale atacuri în Rusia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » FSB anunţă că a ucis un presupus agent al serviciilor de informaţii ucrainene: "A opus rezistenţă la arestare şi a fost neutralizat"