Antena Meniu Search
x

Video Furie în Italia după ce un politician s-a filmat cu o femeie de etnie romă: "Votaţi cu noi şi nu o s-o mai vedeţi niciodată"

Alessio Di Giulio, consilier din Florenţa, s-a filmat alături de o femeie de etnie romă şi a făcut o "promisiune" cel puţin controversată, care i-a revoltat pe mulţi: "Votaţi cu noi pe 25 septembrie şi nu o s-o mai vedeţi niciodată". Declaraţiile politicianului de extremă dreapta au stârnit un val de furie în Italia, dar şi la nivel internaţional, prin intermediul reţelelor de socializare. 

de Redactia Observator

la 06.09.2022, 16:20

Alessio Di Giulio a făcut o "promisiune" controversată, în plină campanie elector
Alessio Di Giulio a făcut o "promisiune" controversată, în plină campanie electorală - Twitter

Cu o singură replică, politicianul italian de extremă dreaptă Alessio Di Giulio şi-a atras un val uriaş de critici. Potrivit The Guardian, bărbatul a sugerat că partidul din care face parte se va "descotorosi" de persoanele de etnie romă din oraş, dacă va ieşi victorios la alegerile anticipate de la finalul lunii septembrie. 

Declaraţia care a aprins spiritele înaintea alegerilor din Italia. Politicianul a dat explicaţii

Controversa a pornit de la un videoclip distribuit de consilierul din Florenţa pe reţelele de socializare. Bărbatul s-a filmat pe o stradă aglomerată, trecând pe lângă o femeie îmbrăcată cu haine specifice etniei în cauză. Aceasta nu a sesizat de la început despre ce este vorba şi s-a arătat încântată de atenţia primită, ba chiar a făcut cu mâna la cameră. Dar ajuns în dreptul femeii, Alessio Di Giulio s-a adresat urmăritorilor: "Votaţi cu noi pe 25 septembrie şi nu o s-o mai vedeţi niciodată". "Nu spune aşa ceva", i-a replicat femeia. "Nu îmi este frică!"

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Di Giulio se apără în faţa acuzaţiilor de rasism, justificând că iubita lui e de origine nigeriană şi că pur şi simplu voia "să denunţe crima cerşitului". Deşi există anumite restricţii, cerşitul nu este considerat o infracţiune în Italia.

Declaraţiile lui Alessio Di Giulio au fost blamate şi de oameni politici din opoziţie. "Se petrec lucruri şocante în această campanie electorală. Până unde vor să ajungă?", s-a întrebat Enrico Letta, lider al partidului democrat de centru-stânga.

Liga Nordului, condusă de liderul Matteo Salvini, este un partid politic regionalist de extremă-dreaptă din Italia. Face parte din coaliţia de centru-dreapta condusă de Forza Italia a lui Silvio Berlusconi. Potrivit sondajelor, alianţa dintre partidul Forza Italia, Liga lui Matteo Salvini şi Fraţii Italiei de extremă dreapta ai Giorgiei Meloni este favorită în cursa alegerilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Furie în Italia după ce un politician s-a filmat cu o femeie de etnie romă: "Votaţi cu noi şi nu o s-o mai vedeţi niciodată"