Antena Meniu Search
x

Furtuna Alex a făcut ravagii în nordul Italiei şi sudul Franţei

Ploile record au provocat inundaţii şi alunecări de teren. Două poduri s-au prăbuşi în regiunea Piemontului. Pentru prima dată în Veneţia a fost activat un sistem modern de închidere a digurilor.

de Redactia Observator

la 04.10.2020, 11:28

Vezi și
  • Cel puţin doi oameni au murit.
  • Peste 20 de persoane sunt date dispărute.

Furtuna Alex a adus pagube uriaşe în nordul Italiei şi sudul Franţei. Multe case au fost înghiţite de ape sau distruse de alunecările de teren.

Mii de oameni au fost evacuţi, dar unii dintre ei nu au mai putut fi salvaţi. În Peninsulă, două poduri s-au prăbuşit. În timp ce ploile zilnice raportate în Piemont au depăşit recordul istoric din 1958. 

Pentru a nu fi înghiţit de ape în totalitate, în oraşul Veneţia a fost activat pentru prima dată sistemul de închidere a 78 de bariere menite să ţină apa la distanţă. 

Autoritățile au decretat starea de alertă în mai multe zone. Şcolile şi grădiniţele au fost închise şi a fost interzis accesul în parcuri și în zonele litorale. În Franţa, agenția națională de meteorologie a raportat că în unele zone a plouat într-o zi cât pentru un an întreg. Furtuna Alex a început deplasarea spre nordul continentului și amenință acum Marea Britanie.

Mesaje de susţinere pentru familile victimelor, dar şi pentru cei rămaşi fără locuinţe au venit din partea autorităţilor. Inclusiv preşedintele Franţei a postat un mesaj pe Twitter în care a declarat că statul îi va ajuta pe aceştia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Furtuna Alex a făcut ravagii în nordul Italiei şi sudul Franţei