Antena Meniu Search
x

Furtuna Ana a făcut ravagii în Europa

Zboruri anulate, şcoli închise, transporturi paralizate şi sute de mii de oameni rămaşi în frig şi întuneric.

Vezi și

Zboruri anulate, şcoli închise, transporturi paralizate şi sute de mii de oameni rămaşi în frig şi întuneric. În drumul său pe continent, furtuna Ana a perturbat serios viaţa de zi cu zi a europenilor. În Portugalia, unde rafalele de vânt au depăşit 160 de kilometri pe oră, cel puţin un om a murit. Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Italia, Marea Britanie, Belgia, Franţa şi Olanda. 

În cele câteva ore, cât s-a aflat în ochiul furtunii Ana, Portugalia a simţit din plin furia naturii. Rafalele de intensitatea unui uragan au doborât zeci de copaci, au distrus acoperişuri şi au provocat probleme în trafic. O femeie de 45 de ani şi-a pierdut viaţa, iar alte cinci persoane au fost rănite în incidente cauzate de furtună. 

În Franţa, unde 32 de regiuni s-au aflat ieri sub cod portocaliu de vânt şi ploaie, 3 mii de oameni au trăit ore de panică în portul Calais. Vântul de peste 160 de kilometri pe oră a fost atât de puternic, încât ar fi putut scufunda ambarcaţiunea ce îi adusese tocmai din Marea Britanie.

Situaţia nu este mai bună nici în Croaţia. Un om a murit şi aici într-un accident provocat de vântul necruţător. Furtuna Ana a adus şi ploi putenice, care au umflat râurile şi au transformat şoselele în ape curgătoare. 

În schimb, valul de zăpadă a aşternut peste Marea Britanie un peisaj uluitor. Acolo, sute de şcoli au rămas, astăzi, închise, iar copiii au putut să se bucure de iarnă înaintea vacanţei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Furtuna Ana a făcut ravagii în Europa