Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Furtuna Ana a făcut ravagii în Europa

Zboruri anulate, şcoli închise, transporturi paralizate şi sute de mii de oameni rămaşi în frig şi întuneric.

de Redactia Observator

la 12.12.2017 , 22:03

Zboruri anulate, şcoli închise, transporturi paralizate şi sute de mii de oameni rămaşi în frig şi întuneric. În drumul său pe continent, furtuna Ana a perturbat serios viaţa de zi cu zi a europenilor. În Portugalia, unde rafalele de vânt au depăşit 160 de kilometri pe oră, cel puţin un om a murit. Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Italia, Marea Britanie, Belgia, Franţa şi Olanda. 

În cele câteva ore, cât s-a aflat în ochiul furtunii Ana, Portugalia a simţit din plin furia naturii. Rafalele de intensitatea unui uragan au doborât zeci de copaci, au distrus acoperişuri şi au provocat probleme în trafic. O femeie de 45 de ani şi-a pierdut viaţa, iar alte cinci persoane au fost rănite în incidente cauzate de furtună. 

În Franţa, unde 32 de regiuni s-au aflat ieri sub cod portocaliu de vânt şi ploaie, 3 mii de oameni au trăit ore de panică în portul Calais. Vântul de peste 160 de kilometri pe oră a fost atât de puternic, încât ar fi putut scufunda ambarcaţiunea ce îi adusese tocmai din Marea Britanie.

Vezi și

Situaţia nu este mai bună nici în Croaţia. Un om a murit şi aici într-un accident provocat de vântul necruţător. Furtuna Ana a adus şi ploi putenice, care au umflat râurile şi au transformat şoselele în ape curgătoare. 

În schimb, valul de zăpadă a aşternut peste Marea Britanie un peisaj uluitor. Acolo, sute de şcoli au rămas, astăzi, închise, iar copiii au putut să se bucure de iarnă înaintea vacanţei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Furtuna Ana a făcut ravagii în Europa