Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Furtună de zăpadă istorică în SUA. Peste 5.000 de zboruri, anulate din cauza vremii extreme. Joe Biden: "Nu este o glumă"

Peisaj arctic în Statele Unite şi Canada. Gerul şi zăpada aduse de o furtună istorică ameninţă aproape 200 de milioane de americani în zilele de Crăciun. Multe familii nici nu se vor mai reuni. Peste 5.000 de zboruri au fost anulate ori au întârzieri, din cauza vremii extreme. 

de Redactia Observator

la 23.12.2022 , 20:09

America de Nord a devenit polul frigului. Temperaturile ar putea ajunge până la minus 55 de grade de Crăciun în unele zone din Statele Unite şi Canada. Localnicii din Detroit, Cleveland şi Buffalo, de pe malul lacului lacului Erie, au început să îşi baricadeze casele de frica ciclonului polar, iar locuitorii oraşului Hamburg, din statul New York, au primit ordin de evacuare.

Meterologii numesc bombă ciclonică fenomenul care va doborî weekendul acesta peste 100 de recorduri de temperaturi scăzute în Statele Unite şi în Canada. Medicii i-au avertizat pe americani că, la gerul care urmează, pot să sufere degerături după doar 10 minute, dacă nu sunt bine îmbrăcaţi. 

Din cauza vremii extreme, companiile aeriene au anulat mii de zboruri în SUA

Vezi și

Din cauza vremii extreme, companiile aeriene au anulat mii de zboruri în Statele Unite. Pasagerii au avut de ales: dorm în aeroport sau pleca spre un hotel şi riscă să rămână înzăpeziţi. Preşedintele Joe Biden i-a sfătuit pe toţi americanii să stea la adăpost şi să plece la drum înainte să înceapă furtuna care va aduce rafale de peste 80 de kilometri pe oră.

Joe Biden, preşedintele SUA: Vă rugăm să luați această furtună foarte în serios. Și, nu știu dacă șefii voștri vă vor lăsa, dar dacă aveți planuri de călătorie, plecați acum. Nu, nu este o glumă. Nu este ca o zi cu zăpadă din copilăria noastră, este ceva mult mai serios! 

 Cu toate acestea, unii se bucură de ninsorile abundente. Un bărbat din Canada a profitat că oraşul era pustiu şi a mers la serviciu pe schiuri. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Furtună de zăpadă istorică în SUA. Peste 5.000 de zboruri, anulate din cauza vremii extreme. Joe Biden: "Nu este o glumă"