Antena Meniu Search
x

Furtuna loveşte Marea Britanie

O furtună puternică s-a abătut asupra Marii Britanii, care se luptă dealtfel de mai bine de o lună cu inundaţiile.

Vezi și

Vântul a atins, pe alocuri, 170 de kilometri pe oră. Aproape de forţa unui uragan. Furtuna a făcut cel puţin o victimă: un bărbat în vârstă, electrocutat din cauza unor cabluri doborâte de vânt.

Un rău nu vine niciodată singur. Furtuna a lovit aceleaşi regiuni afectate şi de inundaţii. Autorităţile au dat alertă de cod roşu de vânt puternic, prima după mai bine de un an. Într-un oraş din vestul Angliei, o jurnalistă care dorea să afle detalii despre furtună a primit răspunsul "altfel" decât se aştepta.

Peste o sută de mii de familii au rămas fără curent electric. Autorităţile califică situaţia drept "o criză naturală aproape fără precedent". Rafalele de vânt au fost atât de puternice încât au doborât chiar şi camioane care circulau pe şosele.

Practic, nu poţi face nimic împotriva creşterii nivelului apelor şi cred că aceasta este cea mai mare grijă a noastră, în acest moment.

Apele Tamisei au ieşit din matcă şi în preajma castelului regal din Windsor. Aleile şi terenurile de golf de sub zidurile cetăţii sunt, acum, inundate.

Agenţia de Mediu şi-a retras tot personalul dintr-o localitate inundată, pe motiv că. "publicul era ostil". Furtuna şi viiturile au provocat haos şi pe căile ferate. O importantă companie feroviară şi-a anulat toate cursele cu plecarea din Londra iar sute de navetişti au rămas blocaţi cu orele în gări sau prin trenuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Furtuna loveşte Marea Britanie