Antena Meniu Search
x

Furtunile de zăpadă fac ravagii în Europa! Creşteri record ale nivelului mării, în nord (VIDEO)

Furtuni de zăpadă şi rafale puternice de vânt au provocat haos în centrul şi estul Europei, perturbând transporturile, relatează Euronews. În Cehia, stratul de zăpadă a atins în unele zone la o jumătate de metru, iar mai multe camioane au rămas înzăpezite în zonele de deal, potrivit Prague Monitor.

Furtuni de zăpadă şi rafale puternice de vânt au provocat haos în centrul şi estul Europei, perturbând transporturile, relatează Euronews. În Cehia, stratul de zăpadă a atins în unele zone la o jumătate de metru, iar mai multe camioane au rămas înzăpezite în zonele de deal, potrivit Prague Monitor.

Mai multe drumuri au fost blocate fie de copaci căzuţi, fie de maşini care au derapat, iar o serie de trenuri nu au circulat joi dimineaţă.

Un tren de mare viteză a lovit un copac în nordul Boemiei, dar nimeni nu a fost rănit.

Potrivit Poliţiei, numărul de accidente rutiere a fost relativ mare în noaptea de miercuri spre joi, dar unul singur s-a soldat cu victime. Un bărbat a murit în estul Boemiei după ce a coborât din maşina sa şi a fost lovit de un vehicul care a derapat.

Pe acelaşi subiect

Zăpada a provocat probleme în trafic şi în Austria, potrivit Global Times. Mai multe drumuri au fost închise, iar numeroase TIR-uri au rămas înzăpezite.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Circulaţia trenurilor a fost închisă parţial pe mai multe linii din Austria Inferioară, din cauza crengilor căzute pe şine. La Viena, vântul a bătut miercuri cu 90 de kilometri pe oră, rupând crengi şi dărâmând ţigle de pe clădiri.

În zona muntoasă din Polonia stratul de zăpadă a depăşit o jumătate de metru. Aproape 16.000 de oameni au rămas fără curent electric din cauza ninsorii abundente şi a vântului puternic, scrie news.pl, citat de News.ro.

Temperaturile au scăzut în nord-est până la minus 17 grade Celsius, iar autorităţile au avertizat persoanele fără adăpost că sunt în pericol şi le-a îndemnat să meargă în adăposturile deschise special. Meteorologii au avertizat că ninsorile vor continua până în weekend.

Pe coasta germană a Marii Baltice, circulaţia cu feribotul a fost perturbată din cauza valurilor înalte. Porturile de la Baltică sunt în stare de alertă, pentru că, după toate probabilităţile, vremea se va înrăutăţi şi viteza vântului ar urma să depăşească suta de km pe oră.

„A fost cea mai puternică furtună din 2006”, a declarat un reprezentant al Biroului Federal pentru Transport Naval şi Hidrografie,Jurgen Holfert.

Inundaţii au fost înregistrate la Flensburg şi pe insula Usedom din apropiere de graniţa cu Polonia, unde chioşcurile de pe faleză au fost luate de apă. 

Pentru Croaţia, MAE a emis miercuri o avertizare de călătorie conform căreia prognozele meteo indică o scădere puternică a temperaturilor însoțită de ninsori și vânt puternic.

Astfel, începând de joi regiunile Rijeka — Kvarner, centrul și sudul Dalmației se află sub avertizare meteorologică cod roșu de vânt și cod galben de temperaturi scăzute. De la aceeași dată regiunea capitalei Zagreb, partea de est a țării — Slavonia, regiunile Karlovac, Gospic și Knin aflate în centrul țării se află sub avertizare meteorologică cod portocaliu de vânt puternic și cod galben de ninsoare și temperaturi scăzute.

Şi autoritățile daneze au avertizat asupra unor condiții meteo severe în perioada 5-7 ianuarie 2017, caracterizate prin vânt puternic (viteză medie de 30 m/s) și asupra riscului inundațiilor în zonele costiere din sudul, centrul și estul țării (Sjćland — inclusiv Copenhaga, sud-estul Iutlandei, Mřn, Funen, Lolland-Falster, Ćrř, Langeland și Bornholm). În aceste regiuni, se anticipează creșteri ale nivelului mării cuprinse între 1,3 și 1,8 m, un record în ultimul secol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Furtunile de zăpadă fac ravagii în Europa! Creşteri record ale nivelului mării, în nord (VIDEO)