Antena Meniu Search
x

A ajuns la spital! Unul dintre cei mai iubiţi scriitori contemporani, sleit de puteri

Renumitul scriitor columbian Gabriel Garcia Marquez, laureatul premiului Nobel pentru literatură pe anul 1982, a fost spitalizat din cauza deshidratării, oboselii şi a unei infecţii

 Scriitorul a fost internat într-un spital din Ciudad de Mexico pe data de 31 martie şi i se administrează un tratament cu antibiotice, a anunţat ministrul mexican al Sănătăţii.

În vârstă de 87 de ani, celebrul jurnalist şi scriitor trăieşte în capitala Mexicului şi nu a mai apărut în public în ultimii ani. Fiul său, Gonzalo Garcia, a spus că acesta nu a fost internat la terapie intensivă, iar familia este alături de el.

În urmă cu un an, fratele scriitorului spunea că acesta suferă de demenţă, informaţia nefiind confirmată oficial. Una dintre capodoperele lui Gabriel Garcia Marquez, romanul din 1967 "Un veac de singurătate", începe cu povestea unei familii care nu mai poate să îl îngrijească pe bătrânul lor bunic, senil.

Cel mai recent roman al său a fost publicat în 2004: "Memoria târfelor mele triste". A primit premiul Nobel pentru literatură în anul 1982 pentru "Nuvele şi scurte istorii".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » A ajuns la spital! Unul dintre cei mai iubiţi scriitori contemporani, sleit de puteri