Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Gadgetul care face plantele sa vorbeasca

Niste cercetatori americani au descoperit gadgetul care face plantele sa vorbeasca. Nu o fac direct, ci in stil corporatist. Prin mail sau chiar prin SMS, daca este urgent

Vezi și

Poate vor mai trece niste decenii pana cand vom face copacii sa vorbeasca. Ar avea destule de spus. Insa primele doua lucruri pe care ni le-ar spune orice planta ar fi: "vreau apa sau mor!", "nu-mi mai da apa, ca mor!" “Din propria experienta si un pic de cercetare, am descoperit ca udatul excesiv si udatul insuficient sunt principalii vinovati pentru moartea plantelor”, sustine Eduardo Torrealba, CEO Oso Technologies.

Asa ca si-a mutat plantele in laborator. Le-a privit fix si s-a intrebat. Oare cum pot afla ce le trece prin inflorescenta? “Ne numim solutia plantlink. Sistemul porneste cu un dispozitiv pe care il pui in pamant langa planta. Dispozitivul masoara umezeala din sol folosind o metoda care a fost testata in agricultura, pentru mai mult de 50 de ani”, a mai afirmat Torrealba.

Si acum intervine ingeniozitatea dispozitivului. Decodifica masuratorile si trimite mesaje catre stapanii plantelor. Mai mult, iti face si o agenda direct pe calculator. Luni uzi rosiile, marti, zambilele, miercuri, ficusul. Niste clienti mai comozi s-ar intreba un singur lucru: "Daca acest dispozitiv e atat de destept de ce nu uda el singur florile?" Raspuns: face si asta.

In mod clar, acesta e inceputul unei alte etape in botanica. Etapa vocala. Nici nu vrem sa ne imaginam cum va evalua aceasta tehnologie care face plantele sa vorbeasca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » OBSERVATOR SPECIAL: Gadgetul care face plantele sa vorbeasca