Antena Meniu Search
x

Gardienii Revoluţiei din Iran au capturat o navă militară americană. Ambarcaţiunea fără echipaj uman, eliberată rapid de Marina SUA

Echipaje ale Gardienilor Revoluţiei din Iran au capturat, marţi, o navă militară americană fără echipaj, într-un incident produs în Golful Persic, dar vasul a fost eliberat în contextul apropierii forţelor navale americane, notează Mediafax.

de Redactia Observator

la 30.08.2022, 21:14

Gardienii Revoluţiei din Iran au capturat o navă militară americană. Ambarcaţiunea fără echipaj uman, eliberată rapid de Marina SUA
- Profimedia

Este prima dată când o navă fără echipaj a Flotei a V-a a Statelor Unite, activă în Orientul Mijlociu, este vizată de Iran. Nava militară Shahid Baziar, aparţinând Gardienilor Revoluţiei din Iran, a capturat nava americană Saildrone Explorer, dirijată de la distanţă, în zona centrală a Golfului Persic, şi a încercat să o tracteze spre un port iranian, a declarat marţi Timothy Hawkins, purtătorul de cuvânt al Flotei a V-a a Forţelor Navale americane.

Forţele Navale americane au trimis imediat nava de patrulare USS Thunderbolt şi un elicopter de tip MH-60 Seahawk

Oficialul american afirmă că nava militară fără echipaj, dotată cu sisteme video, radare şi sensori maritimi, a fost tractată pe o anumită distanţă. Forţele Navale americane au trimis imediat nava de patrulare USS Thunderbolt şi un elicopter de tip MH-60 Seahawk. Apoi, Forţele Navale americane au comunicat datele pentru identificarea navei capturate.

"Reacţia noastră a fost în mod clar de a afirma că este vorba de o navă aparţinând Statelor Unite care se afla în apele internaţionale şi de a semnala că aveam intenţia de a trece la acţiuni dacă era necesar", a precizat Timothy Hawkins. Oficialul militar american a subliniat că incidentul s-a încheiat paşnic după aproximativ patru ore.

"Acest incident demonstrează o dată în plus activităţile destabilizatoare continue, ilegale şi neprofesioniste ale Iranului în Orientul Mijlociu", a declarat generalul american Michael Erik Kurilla, şeful Comandamentului Central american (CENTCOM). Incidentul intervine în contextul în care Iranul şi Statele Unite depun eforturi diplomatice pentru reactivarea Acordului nuclear din 2015.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Gardienii Revoluţiei din Iran au capturat o navă militară americană. Ambarcaţiunea fără echipaj uman, eliberată rapid de Marina SUA