Antena Meniu Search
x

Video Gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc, la înmormântarea lui Diego Maradona

Moartea lui Diego Maradona, a provocat haos în Argentina. Fanii s-au luat la îmbrânceli cu scutierii argentinieni care au recurs la gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc. Ulterior, mii de oameni s-au îmbulzit pe străzile din Buenos Aires pentru a-l conduce pe ultimul drum pe cel denumit ”Zeul Fotbalului”.

Vezi și
  • Maradona a murit din cauza unui atac de cord
  • În memoria sa, Argentina a decretat trei zile de doliu naţional

Au fost scene haotice în Buenos Aires chiar înainte ca Diego Maradona să fie înmormântat. De-a lungul traseului parcurs de cortegiul funerar, mii de fani se calcă în picioare pentru a-l conduce pe ultimul drum pe cel supranumit Copilul de Aur. Cozile se întind până pe autostradă.

Pentru a preveni incidentele, cortegiul funerar a fost escortat de zeci de echipaje. Până acum, asemenea pelerinaje puteau fi văzute doar în cazul ceremoniilor funerare organizate pentru liderii de stat. La cimitirul din capitala Argentinei au avut acces însă doar rudele şi prietenii fotbalistului.

Ceremonia privată a avut loc la finalul unei zile tensionate. Înainte de a fi înmormântat, sicriul cu trupul lui Diego Maradona a fost depus la Palatul Prezidenţial, unde fanii au avut ocazia să treacă pe la căpătâiul lui pentru a-i aduce un ultim omagiu. Cozile s-au întins însă pe mai bine de un kilometru, motiv pentru care nu toţi au apucat să îşi ia rămas bun. Mulţi au ajuns la îmbrânceli cu scutierii.

Pentru a stăpâni mulţimea furioasă, forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc. Mai multe persoane ar fi fost rănite în urma confruntărilor. I

Considerat cel mare fotbalist din istorie, Maradona a murit din cauza unui stop cardiorespirator. Argentinianul se afla acasă în Buenos Aires, unde se recupera după o operaţie pe creier suferită la începutul lunii. În memoria sa, Argentina a decretat trei zile de doliu naţional. Ziua de naştere a legendarului fotbalist ar putea deveni acum Ziua Naţională a Fotbalului în Argentina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc, la înmormântarea lui Diego Maradona