Antena Meniu Search
x

O fetita de origine indiana din Londra, mai inteligenta ca Albert Einstein

O fetita de origine indiana din Londra a fost declarata un geniu in toata puterea cuvantului la numai 13 ani. Coeficientul sau de inteligenta este mai mare decat al unor savanti ca Albert Einstein sau Stephen Hawking

Vezi și

Intr-un interviu pentru BBC, adolescenta spune, cu modestie, ca nici nu-i trece prin cap sa se compare cu asemenea personalitati.

Neha Ramu s-a nascut in India si a sosit, cu parintii sai, in Marea Britanie cand avea sapte ani. Acum, ea traieste intr-un apartament obisnuit din sud-vestul Londrei. Probabil ca vecinii nici nu stiu ca Neha are un coeficient de inteligenta de 162, cu 22 de puncte mai mult decat i-ar trebui sa fie considerata "geniu".

Pe urmele parintilor sai, medici oftalmologi, Neha spera sa studieze neurologia la Harvard. Deocamdata, ea prefera, la scoala, chimia si matematica, in timp ce muzica si artele ii plac mai putin. In timpul liber, citeste, joaca sah si se distreaza ca orice fata de varsta ei.

Parintii au considerat-o, fireste, intotdeauna pe fetita lor mai isteata decat orice alt copil, dar nu si-au dat seama cat de desteapta era decat dupa testul organizatiei Mensa. Neha a obtinut cu doua puncte mai mult decat Einstein sau Hawking, dar nu crede ca trebuie sa se laude cu asta. "Ei au realizat atat de multe, lucruri pe care eu nici nu as visa sa le realizez, asa ca nu este corect sa fiu comparata cu ei doar din cauza coeficientului meu de inteligenta".

Fetita crede ca, oricare i-ar fi drumul in viitor, nu va inceta niciodata sa invete, deoarece va fi mereu curioasa sa afle cum functioneaza un lucru sau altul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » O fetita de origine indiana din Londra, mai inteligenta ca Albert Einstein