Antena Meniu Search
x

Geoană, despre o eventuală misiune de menţinere a păcii în Ucraina: "Liderii vor discuta cu foarte multă atenţie ce propune preşedintele Poloniei"

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă, sâmbătă, că o eventuală misiune de menţinere a păcii în Ucraina va fi decisă prin consens de liderii ţărilor NATO. ”Liderii vor discuta cu foarte multă atenţie ce propune preşedintele Poloniei”, a afirmat Geoană. Un summit extraordinar al NATO are loc săptămâna viitoare.

de Redactia Observator

la 19.03.2022, 17:15

Geoană, despre o eventuală misiune de menţinere a păcii în Ucraina: "Liderii vor discuta cu foarte multă atenţie ce propune preşedintele Poloniei"
- Profimedia

Mircea Geoană a fost întrebat, sâmbătă, la Digi 24, despre propunerea Poloniei în legătură cu o misiune de menţinere a păcii în Ucraina şi a afirmat: ”Noi suntem o alianţă democratică, formată din 30 de naţiuni. Fiecare naţiune are dreptul - şi asta este şi frumuseţea NATO - că nu este acolo un club în care se iau decizii altfel decât prin consens. Aliatul polonez este un aliat foarte respectat, ca şi România, reprezintă două ţări pe flanc care reprezintă două ancore strategice de prim rang pentru NATO şi evident liderii vor discuta cu foarte multă atenţie ce propune preşedintele Poloniei. Decizia se ia prin consens şi vom vedea care va fi consensul care se va degaja”.  

Geoană a explicat că sunt şi alte propuneri

”De fapt, este ceea ce se întâmplă la un summit, sunt liderii celor 30 de naţiuni democratice.  Sunt convins că şi preşedintele României va veni cu ideile sale, preşedintele Biden va veni cu ideile sale, preşedintele polonez (...) La sfârşit, prin consens, vom lua deciziile cele mai bune”, a mai adăugat Geoană. Acesta a reiterat ideea unui sprijin activ pentru Ucraina, dar fără a înrăutăţi situaţia conflictului din zonă.  

”Continuăm să sprijinim în mod activ, real şi credibil Ucraina, dar fiind atenţi să nu, din accident sau din dorinţa de a face prea mult bine, să riscăm să ne ducem la un alt conflict, pe o altă scară, între două superputeri nucleare”, a mai afirmat Geoană. Vicepremierul polonez, Jaroslaw Kaczynski, a cerut ca o misiune internaţională de menţinere a păcii să fie trimisă în Ucraina, în urma întâlnirii de marţi cu liderii Poloniei, Sloveniei, Cehiei şi Ucrainei la Kiev. Un summit extraordinar al NATO urmează să aibă loc la 24 martie, la care urmează să participe preşedintele american Joe Biden.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Geoană, despre o eventuală misiune de menţinere a păcii în Ucraina: "Liderii vor discuta cu foarte multă atenţie ce propune preşedintele Poloniei"