Antena Meniu Search
x

George W. Bush, cel mai scump fost presedinte al SUA: Ii costa pe americani 1,3 milioane de dolari anual

Fostii presedinti cu cheltuiala se tin. E concluzia americanilor, dupa ce au luat la bani marunti factura de intretinere a patru fosti ocupanti ai Casei Albe.

Vezi și

Anul trecut, cei 4 i-au costat pe americani aproape 4 milioane de dolari. Suma include pensia, chiria pentru birourile unde lucreaza fostii presedinti, salariile angajatilor si chiar facturile telefonice.

Dintre cei 4 fosti lideri americani in viata, cel mai scump este George W. Bush. Al 43-lea lider de la Casa Alba a cheltuit in 2012 1,3 milioane de dolari.

Chiria pentru birourile de 700 de metri patrati din Dallas i-a costat pe contribuabilii americani 400.000 de dolari. 60.000 au costat plimbarile prin tara si strainatate ale lui George W. Bush. Iar factura telefonica a fost de 85.000 de dolari. Cu alte cuvinte, Bush Jr. a vorbit de 7.000 de dolari pe luna.

Bill Clinton ii costa pe americani putin sub 1 milion de dolari pe an. Din grupul select al celor 4 fosti presedinti, el plateste cea mai mare chirie pentru biroul unde lucreaza - 442.000 de dolari pe an.

George Bush Senior se tine aproape de Clinton, cu cheltuieli anuale de 850.000 de dolari.

Mult mai modest, fostul presedinte Jimmy Carter ii costa pe americani "doar" jumatate de milion de dolari pe an.

Cheltuielile, facute publice de ONG-ul Congressional Research Service nu includ si protectia pe care Secret Service le-o asigura fostilor lideri si familiilor. Paza e asigurata dintr-un buget separat, iar sumele nu sunt facute publice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » George W. Bush, cel mai scump fost presedinte al SUA: Ii costa pe americani 1,3 milioane de dolari anual