Antena Meniu Search
x

Germania recunoaște că pe teritoriul său au fost deschise mai multe secții prin care Beijingul și-a spionat cetățenii plecați în afara țării

Guvernul de la Berlin a confirmat că, potrivit serviciilor de informaţii germane, există două birouri de poliţie chineze ilegale în Germania, care le permit autorităţilor chineze să lucreze în străinătate în mod neautorizat şi să colecteze informaţii. Executivul de la Berlin a răspuns astfel unei întrebări scrise adresate de către deputata germană Joana Cotar, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 09.12.2022, 14:02

Steagul Chinei
Germania recunoaște că pe teritoriul său au fost deschise mai multe secții prin care Beijingul și-a spionat cetățenii plecați în afara țării - Profimedia

Se crede că respectivele birouri sunt ''organizate la nivel personal şi mobil''. ''Nu a fost înfiinţat niciun birou permanent'', a precizat guvernul german. Secțiile ilegale de poliţie sunt ''conduse de indivizi din diaspora chineză'', cetăţeni chinezi şi germani, a adăugat executivul federal de la Berlin.

Un total de cinci birouri regionale, dintre care unul la Berlin, le-a oferit unor indivizi chinezi şi germani de origine chineză consiliere juridică legată de certificate şi cereri. Motivul a fost acela de a colecta informaţii şi de a răspândi propagandă.

Scandalul secțiilor de poliție din străinătate deschise de Beijing

Organizaţia neguvernamentală Safeguard Defenders, care monitorizează încălcările drepturilor omului în China, a atras atenţia autorităţilor după publicarea unui raport privind existenţa unor birouri ilegale de poliţie peste hotare, în Germania şi Ţările de Jos.

Printre altele, aceste birouri de poliţie sunt utilizate pentru a persecuta criticii la adresa regimului chinez, potrivit Safeguard Defenders. Beijingul a respins toate aceste acuzaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Germania recunoaște că pe teritoriul său au fost deschise mai multe secții prin care Beijingul și-a spionat cetățenii plecați în afara țării