Galerie foto

Ghislaine Maxwell, femeia acuzată că a procurat minore pentru un cerc exclusivist de bărbați bogați, se plânge că este prost tratată în închisoare

De Redactia Observator.
Publicat: 30.04.2021, 17:21.
Actualizat: 30.04.2021, 17:36

Avocații lui Ghislaine Maxwell, fosta parteneră şi asociată a lui Jeffrey Epstein, au publicat o fotografie în care clienta lor pare să aibă o vânătăie sub ochiul stâng, relatează BBC.

Ghislaine Maxwell

Ghislaine Maxwell

Profimedia /Getty

Ghislaine Maxwell, în vârstă de 59 de ani, fiica magnatului media Robert Maxwell, este acuzată că le-a procurat minore pentru activități sexuale lui Jeffrey Epstein și unui cerc exclusivist de bărbați puternici și bogați.

Ea s-a plâns avocaților că gardienii vin să-i verifice starea la fiecare 15 minute și că vânătaia i-a apărut pentru că se ferește mereu de lumină. Aceasta se află sub paza strictă după moartea lui Epstein, găsit spânzurat în celulă, într-o închisoare din New York, în 2019.

Maxwell este acuzată că l-a ajutat pe Jeffrey Epstein, condamnat pentru pedofilie, să recruteze și să abuzeze sexual de fete. Ea a negat toate acuzațiile care i-au fost aduse. Avocații ei s-au plâns în repetate rânduri de condițiile din închisoare și au depus mai multe cereri de eliberare pe cauțiune, care până acum au fost respinse.

Citește și:

Ghislaine Maxwell a fost arestată pe 2 iulie 2020 și își așteaptă procesul de pe 12 iulie 2021. Ea este vizată de şase capete de acuzare, inclusiv conspiraţie în vederea incitării unor minori de a se deplasa cu scopul de a întreţine relaţii sexuale ilegale şi sperjur. Maxwell a fost acuzată de mai multe persoane că a adus fete în apartamentul de lux din Manhattan al lui Epstein, dar și pe o insulă din arhipelagul Insulelor Virgine, supranumită ”insula pedofiliei” de către unele publicaţii americane.

Maxwell a avut o relație cu finanțatorul Epstein în anii '90. Ea l-ar fi prezentat ​​pe Epstein unor personalități bogate și puternice, inclusiv Bill Clinton și prințul Andrew al Familiei Regale Britanice. Două noi acuzații depuse în martie susțin că Maxwell a recrutat o fetiță de 14 ani pentru a-i oferi lui Epstein masaje sexuale între 2001 și 2004. Fata a fost plătită apoi cash cu sute de dolari și a fost încurajată să recruteze alte minore pentru același lucru.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.