Antena Meniu Search
x

Român mort în Anglia, familie distrusă că nu poate veni în țară să-l îngroape. Ghiță Juravle s-a stins în casă cu soția și doi copii mici

O familie din Suceava trece printr-o adevărată dramă după ce un român a murit în Anglia, iar soția și cei doi copii ai lui nu pot merge la înmormântare.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.05.2020, 08:09

Român mort în Anglia, familie distrusă că nu poate veni în țară să-l îngroape
Român mort în Anglia, familie distrusă că nu poate veni în țară să-l îngroape - obiectivdesuceava.ro
  • Ghiță Juravle muncea de patru ani în Londra, în construcții.
  • Familia vrea să îl îngroape în România, însă soția și copiii se tem că vor fi băgați în carantină la revenirea în țară.

Ghiță Juravle muncea de patru ani în Londra, în construcții. Avea familia cu el acolo, soția și doi băieți, unul în vârstă de doar un an. 

Potrivit obiectivdesuceava.ro, bărbatului i s-a făcut rău în casă și până la sosirea echipajului de Ambulanță a murit. În cursul zilei de joi a avut loc autopsia, iar la începutul săptămânii viitoare se vor cunoaște rezultatele și implicit cauzele decesului.

Acum, familia românului vrea să îl înmormânteze acasă, în satul natal, dar soția și copiii nu știu cum ar putea ajunge din Anglia pentru îngropăciune, pentru că ar trebui să stea în carantină la întoarcerea în țară. 

”Nu știu cum vom proceda. E clar că îl vom duce în țară să-l înmormântăm, dar din cauza situației actuale eu și copiii nu putem merge. Nu sunt zboruri și chiar dacă am pleca cu o mașină, ne bagă în carantină. Nu pot să cred ce mi se întâmplă. Am venit acum patru ani în Anglia și în sfârșit ne mergea bine. Soțul muncea în construcții. Nu a fost niciodată bolnav. Nu urma niciun tratament. Familia vrea să mă întorc în țară, dar nu știu cum voi face. Băiatul cel mare e în clasa a VI-a. E greu să-l iau acum și să-l duc în România”, a povestit frântă de durere Lenuța Juravle.

Comunitatea de suceveni din Londra s-a mobilizat exemplar și a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta familia bărbatului mort la doar 39 de ani.

Primarul comunei Burla încearcă să obțină o derogare de la Prefectura Suceava pentru ca soția să poată să-și conducă soțul pe ultimul drum.

”Am discutat la Prefectură, la DSP, poate obținem o derogare, să poată soția împreună cu cei doi copii să vină în țară, la înmormântare. Dar nimeni nu știe cum va fi după data de 15 mai. Sperăm să poată să-l țină la morgă până vom vedea cum stau aici lucrurile”, a spus primarul Viorel Pintiliuc.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Român mort în Anglia, familie distrusă că nu poate veni în țară să-l îngroape. Ghiță Juravle s-a stins în casă cu soția și doi copii mici