Antena Meniu Search
x

Gruparea Stat Islamic revendică atacul terorist din Paris

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul care a avut loc, luni noapte, la periferia Parisului, în urma căruia un poliţist şi soţia acestuia au fost înjunghiaţi mortal.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul care a avut loc, luni noapte, la periferia Parisului, în urma căruia un poliţist şi soţia acestuia au fost înjunghiaţi mortal.

Un "combatant al Statului Islamic" l-a ucis cu lovituri de cuțit pe polițist, precum și pe partenera acestuia luni noapte în fața casei sale din apropiere de Paris, a anunțat agenția de știri Amaq legată de gruparea extremistă, potrivit centrului american de monitorizare a site-urilor jihadiste SITE, informează AFP și Reuters..

"Un combatant al SI l-a ucis pe comisarul-adjunct de poliție din orașul Les Mureaux, precum și pe soția acestuia cu armă albă în apropiere de Paris", a scris Amaq.

Atacatorul, care s-a baricadat în interiorul casei polițistului, a fost împușcat mortal de membrii unității de elită a poliției RAID, au declarat oficiali.

Poliția a găsit de asemenea în casă corpul unei femei și un supraviețuitor, un băiețel în vârstă de 3 ani, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet, la BFM TV, la câteva minute după ce RAID a luat cu asalt casa.

Crima a avut loc în suburbia Parisului Magnanville, la aproximativ 50 km nord-vest de capitala franceză și circa 20 km de Les Mureaux unde era staționat ofițerul de poliție.

Potrivit unor surse concordante, atacatorul a afirmat că acționează în numele grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în timpul negocierilor cu RAID. Martori au relatat anchetatorilor că el ar fi strigat "Allah Akbar" atacându-l pe polițist.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Gruparea Stat Islamic revendică atacul terorist din Paris