Antena Meniu Search
x

Guvernul francez îşi asumă răspunderea pentru reforma pensiilor. Opoziţia: Este o devărată ghilotină care cade peste noi

Tensiuni majore în Franţa, după ce preşedintele Emmanuel Macron a forţat adoptarea reformei pensiilor! Premierul din Hexagon a decis să îşi angajeze răspunderea pentru acest act normativ, astfel că acesta nu va mai fi votat în Camera Legislativă Inferioară. Liderul de la Elysee a susţinut permanent că majorarea vârstei de pensionare este absolut necesară pentru că bugetul de pensii va fi deficitar până la finalul acestui deceniu. 

de Redactia Observator

la 17.03.2023, 08:57

Vezi și

Gerard Larcher, președintele Senatului Franței: Au votat pentru 193, împotriva 114. Adoptat de Senat. 

În camera inferioară a Parlamentului francez n-a fost la fel de simplu, aşa că premierul Elisabeth Borne a tranşat situaţia, nu înainte de încercări de boicot de la cei care se opun reformei. Într-un final, Elisabeth Borne a putut să-şi susţină discursul. 

Premierul francez: Nu putem face niciun pariu pe viitorul pensiilor noastre. Această reformă este necesară. Îmi angajez responsabilitatea guvernului meu pentru întreaga reformă a Finanțelor Modificatoare a Securității Sociale. 

Faptul că au fost eliminaţi din ecuaţie i-a deranjat enorm pe membrii Opoziţiei. 

Pe acelaşi subiect

Marine Le Pen: Nu au reușit să adune o majoritate pentru că nu sunt buni de nimic. Această reformă a fost nedreaptă, prost pregătită, prost concepută, prost prezentată. Și așa a fost până la sfârșit. În aceste condiții, atunci când vă confruntați cu un potențial vot de respingere - ceea ce ar fi fost, evident, cazul - retrageți proiectul.

Fabien Roussel, lider și deputat al Partidului Comunist: Este o adevărată ghilotină care cade astăzi peste noi şi care ne împiedică să putem vota. Prin urmare, această reformă va fi cu adevărat ilegitimă. 

Contre între Opoziţie şi susţinătorii lui Macron

La polul opus sunt membrii formaţiunii Renaşterea a preşedintelui Emmanuel Macron. 

Eric Woerth, membru al mișcării Renașterii lui Macron 

Eric Woerth, membru al mișcării Renașterii lui Macron: Ar fi fost mai rău dacă nu ar fi fost adoptat textul și dacă nu ar fi existat reforma pensiilor. Dacă nu există o reformă a pensiilor, vom naufragia pe măsură ce sistemul nostru de pensii progresează. Acest lucru nu este posibil. Deci a fost un exercițiu de responsabilitate. 

Decizia guvernului a provocat furie şi în rândul francezilor. Poliţia a fost nevoită să intervină pentru a calma spiritele însă asta a dus doar la confruntări dure între autorităţi şi protestatarii nemulţumiţi de noua vârstă de pensionare. Cel puţin 120 de oameni au fost arestaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Guvernul francez îşi asumă răspunderea pentru reforma pensiilor. Opoziţia: Este o devărată ghilotină care cade peste noi