Antena Meniu Search
x

Foto Hackerii pro-ruşi de la Killnet sar în apărarea lui Ioan Feher, românul suspectat că i-a ajutat. Amenințări dacă nu va fi eliberat

Hackerii pro-ruşi care fac parte din gruparea pro-rusă Killnet cer eliberarea lui Ioan Feher, tânărul român suspectat de implicare în recentele atacuri informatice asupra unor site-uri din România. Într-un mesaj postat pe reţeaua Telegram, hackerii susţin că "această persoană nu are nimic de a face cu Killnet" şi ameninţă că, dacă Ioan Feher nu este eliberat în 48 de ore, vor "distruge" România, Marea Britanie şi Moldova.

de Redactia Observator

la 03.05.2022, 22:11

hackerul Ioan Feher
Hackerii pro-ruşi de la Killnet sar în apărarea lui Ioan Feher, românul suspectat că i-a ajutat. Amenințări dacă nu va fi eliberat - Observator

"Fac apel la Guvernul României! Această persoană nu are nimic de a face cu Killnet! A fost unul dintre membrii grupului de pe Telegram. Cum le poţi spune oamenilor că un tip ne-a ajutat în aceste atacuri? E atât de stupid. Aveaţi nevoie de cineva care să poarte vina pentru colapsul României. Lăsaţi omul în pace. Dacă susţine Rusia, asta nu înseamnă că e un infractor. Dacă nu este eliberat în 48 de ore, o să distrug România, Marea Britanie şi Moldova. Voi distruge întreaga voastră structură informatică şi chiar Ministerul Sănătăţii. Toate ventilatoarele vor fi atacate. Numai atunci veţi începe să vă daţi seama că aţi făcut o greşeală. Eliberaţi-l pe Ioan Feher", este mesajul, însoţit de pictograma drapelului Rusiei, postat pe Telegram, pe contul grupării Killnet Rezerv.

Cine este sătmăreanul de 23 de ani suspectat că i-a ajutat pe hackerii pro-ruși să atace cibernetic România

Un tânăr român, stabilit în Marea Britanie, e suspectat că i-a ajutat pe hackerii pro-ruşi de la Killnet să atace cibernetic zeci de site-uri din România. Ioan Feher are 23 de ani şi a plecat din Satu Mare spre Marea Britanie, unde a primit rezidenţă. Anchetatorii spun că a fost contactat de ruşi în urmă cu câteva săptămâni şi a fost de acord să-i ajute.

Tot românul ar fi fost cel care indica denumirile site-urilor vulnerabile din România, care puteau fi atacate informaţional.

Zeci de site-uri ale instituţiilor publice, şi nu numai, din România au fost blocate în ultimele zile. De la cele ale Guvernului, Poliţiei de Frontieră şi directoratului pentru siguranţă cibernetică până la adresele de internet ale marilor aeroporturi din România dar şi ale TAROM.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Hackerii pro-ruşi de la Killnet sar în apărarea lui Ioan Feher, românul suspectat că i-a ajutat. Amenințări dacă nu va fi eliberat