Antena Meniu Search
x

Hamas doreşte să prelungească armistiţiul de patru zile cu Israel

Război Israel - Hamas. Hamas spune că doreşte să prelungească acordul de încetare a focului de patru zile convenit cu Israelul, în speranţa de a asigura eliberarea altor prizonieri palestinieni din închisorile israeliene în schimbul ostaticilor, informează dpa, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 27.11.2023, 07:25

Hamas doreşte să prelungească armistiţiul de patru zile cu Israel
- Profimedia

Nu a existat un răspuns imediat din partea oficialilor israelieni la apelul Hamas de duminică seara de a "prelungi armistiţiul după încheierea perioadei de patru zile". Încetarea focului între Israel şi Hamas, intermediată de Qatar, care a dus la eliberarea unui al treilea grup de ostatici duminică, a fost programată iniţial să dureze patru zile şi a intrat în vigoare vineri dimineaţă.

Hamas a răpit aproximativ 240 de persoane în timpul atacului din 7 octombrie

Toate părţile şi-au exprimat disponibilitatea de a prelungi pauza dacă alţi ostatici ar urma să fie eliberaţi în schimbul prizonierilor. Potrivit Israelului, Hamas ar trebui să elibereze încă zece ostatici pentru fiecare zi suplimentară. Potrivit Qatarului, ar fi posibilă o prelungire cu încă şase zile a armistiţiului.

Hamas a răpit aproximativ 240 de persoane în timpul atacului din 7 octombrie. Oficialii israelieni cred că aproximativ 180 de ostatici se află în continuare în mâinile luptătorilor Hamas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Hamas doreşte să prelungească armistiţiul de patru zile cu Israel