Antena Meniu Search
x

Scene de război, după ce prețul carburanților a explodat în Kazahstan. Guvernul a fost demis după protestele violente

Creşterea preţurilor la carburanţi provoacă haos în Kazahstan. Preşedintele a decretat două săptămâni de stare de urgenţă şi a demis guvernul după ce mii de oameni au manifestant violent pe străzi. 

de Redactia Observator

la 05.01.2022, 15:21

Vezi și

Protestatarii au vandalizat mai multe maşini ale poliţiei şi au aruncat obiecte în forţele de ordine. Oamenii legii au ripostat cu gaze lacrimogene şi gloanţe cu cauciuc şi au arestat zeci de manifestanţi. 

Poliţia a tras miercuri cu grenade asurzitoare şi a utilizat gaze lacrimogene împotriva mulţimii de câteva mii de persoane, fără a reuşi să împiedice pătrunderea unor protestatari în clădirea principală a administraţiei din Almatî, capitala economică a Kazahstanului, scrie Agerpres. Mai mulţi protestatari şi-au însuşit bastoane şi scuturi ale poliţiei.

Protestele au început duminică, după o creştere a preţurilor la gazul natural lichefiat (GPL), în oraşul Janaozen, în vestul ţării, înainte de a se extinde spre marele oraş regional Aktau, pe malul Mării Caspice, apoi în Almatî.

Tensiunile au luat amploare după anul Nou, când guvernul a anunţat că nu va mai platfona preţul la GPL. Anul trecut mulţi oameni au ales să îşi modifice maşinile pentru a funcţiona pe GPL, combustibil mai ieftin decât benzina. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Scene de război, după ce prețul carburanților a explodat în Kazahstan. Guvernul a fost demis după protestele violente