Antena Meniu Search
x

Video Herson, sub atacul ruşilor la două săptâmâni după eliberare: "Murim aici, dar niciodată nu i-l vom da". Viitorul Ucrainei poate fi decis la Bucureşti

Viitorul Ucrainei poate fi decis la Bucureşti. Săptămâna viitoare, Capitala îi va găzdui pe miniştrii de Externe din NATO şi G7, care trebuie să decidă cum pot ajuta în continuare Ucraina să ţină piept Rusiei. Înter-timp, Contraofensiva ucraineană îi ţine în corzi pe militarii lui Putin. Rusia s-a văzut nevoite să ridice nivelul de alertă în Crimeea după mai multe explozii suspecte care au avut loc în nordul peninsulei. S-au răzbunat apoi prin bombardarea oraşului Herson, unde au lăsat în urmă cel puțin zece morţi şi peste 50 de răniţi.

de Redactia Observator

la 25.11.2022, 20:33

Vezi și

La  doar câteva zile după ce familiile din Herson s-au reunit în sfârşit, după retragerea militarilor lui Putin, rachetele ruşilor au lovit din nou oraşul. Bombele au căzut peste mai multe cartiere de locuinţe. Zeci de apartamente au fost transformate în ruine. Locuitorii şi-au căutat ore în şir rudele printre drâmături, în timp ce paramedicii îi ajutau pe răniți. "E un război înspăimântător. Nimeni nu a avut aşa un răboi. Nu există mai răi decât ruşii. Fraţi? Surori? A vrut să ia Hersonul. Niciodată! Vom muri aici, dar niciodată nu i-l vom da", a declarat un localnic din Herson.

În Zaporojie, obuzele ruşilor au căzut peste un spital

În Zaporojie, obuzele ruşilor au căzut peste un spital. Din fericire, nu sunt răniți, dar mai multe saloane au rămas fără ferestre şi uşi. Situaţia devine tot mai disperată şi în Kiev.  Printre alertele antiaeriene, oamenii stau ore în şir la coadă pentru apă. Oficialii locali i-au anunţat pe locuitorii capitalei că vor avea curent electric daor 2-3 ore pe zi. După ce toată vara au insistat pentru ca Occidnetul să trimită armament, în Ucraina, autorităţile cer acum şi gneratoare, pături şi alte ajutoare care ar putea ajuta populaţia să nu moară de frig iarna asta. Iar toate speranţele se leagă de 2 întâlniri extrem de importante care vor avea loc săptămâna viitoare la noi în ţară. Este vorba de o reuniune G7, la care participă miniştrii de Externe, ministeriala NATO şi secretarul general al NATO.  

"La întâlnirea noastră din Bucureşti, voi cere mai mult. Pe termen lung, vom ajuta Ucraina să treacă de la echipamentul din epoca sovietică la pregătirea, doctrina şi standardele moderne NATO", a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. Reuniunea de la Bucureşti nu este deloc pe placul Rusiei. Imediat, după această declaraţie a lui Jens Stoltenberg, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe acuză NATO că este complice la crimele regimului de la Kiev. Declaraţia nu face decât să arate disperarea Rusiei, cred analiştii, în contextul în care noaptea trecută au fost nevoiţi să ridice nivelul de alertă în Crimeea, după ce mai multe explozii s-au auzit în nordul provinciei.  

La Moscova, Vladimir Putin a încercat fără succes să joace rolul liderului empatic. El s-a întâlnit cu mame ale soldaţilor trimişi pe front şi le- a spus că le împărtăşeşte durerea celor care şi-au pierdut fiii. Mai mulţi jurnalişti ucraineni, care citează surse de la Moscova spun că acestea erau de fapt femei care lucrează în structurile proguvernamentale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Herson, sub atacul ruşilor la două săptâmâni după eliberare: "Murim aici, dar niciodată nu i-l vom da". Viitorul Ucrainei poate fi decis la Bucureşti