Antena Meniu Search
x

Hillary Clinton rupe tăcerea! Ruşii, în complicitate cu americanii, au împiedicat-o să fie preşedintele SUA. Reacţia dură a lui Trump!

Fosta candidată democrată la alegerile prezidenţiale din SUA, Hillary Clinton, a mers miercuri mai departe decât până acum în interpretarea înfrângerii sale în faţa lui Donald Trump, afirmând că ruşii s-au coordonat probabil în atacurile lor informatice cu americani, chiar cu echipa preşedintelui republican, transmite AFP.

Fosta candidată democrată la alegerile prezidenţiale din SUA, Hillary Clinton, a mers miercuri mai departe decât până acum în interpretarea înfrângerii sale în faţa lui Donald Trump, afirmând că ruşii s-au coordonat probabil în atacurile lor informatice cu americani, chiar cu echipa preşedintelui republican, transmite AFP.

Într-un discurs în cadrul unei conferinţe, Hillary Clinton a revenit asupra campaniei de dezinformare şi de piraterie informatică atribuită de Washington Rusiei şi a cărei ţintă ea a fost în lunile de dinaintea scrutinului.

'În opinia mea, ruşii nu ar fi putut să ştie cum să transforme aceste informaţii în arme fără ajutorul unor americani', a spus ea într-o conferinţă despre tehnologie organizată de portalul de specialitate Recode la Rancho Palos Verde în California, făcând referire la informaţiile false difuzate pe internet şi la mesaje piratate. În special, a spus ea, 'oameni care aveau date de sondaje'.

Cine, s-a întrebat Hillary Clinton, i-a ghidat pe ruşi? 'Obţinem tot mai multe informaţii privind contactele între responsabili ai campaniei lui Trump şi apropiaţi ai lui Trump cu ruşi înaintea, în timpul şi după alegeri', a răspuns ea.

Potrivit democratei, care a exclus o nouă candidatură, cel mai bun exemplu al acestei coordonări s-a produs cu o lună înainte de scrutin, când mesaje piratate din contul de Gmail al preşedintelui echipei sale de campanie, John Podesta, au fost difuzate de către WikiLeaks în ora care a urmat divulgării în presă a unei înregistrări în care Donald Trump făcea afirmaţii obscene.

'Erau pregătiţi, aveau un plan. Nu a trebuit decât să primească undă verde: 'OK, acesta ar putea fi sfârşitul campaniei lui Trump, difuzaţi-le acum", a spus ea, exprimându-şi speranţa că ancheta autorităţilor americane va face lumină în legătură cu presupusele ingerinţe ale Rusiei.

Preşedintele republican Donald Trump a ripostat într-o postare pe Twitter, miercuri seară, criticând-o pe fosta sa rivală pentru incapacitatea de a-şi asuma singură responsabilitatea pentru înfrângere.

'Hillary necinstita dă vina pe toată lumea cu excepţia ei şi refuză să recunoască faptul că a fost o candidată groaznică. Ea acuză Facebook şi chiar şi pe democraţi şi DNC', Comitetul Naţional al Partidului Democrat, a scris el.

Trump face referire la afirmaţiile lui Hillary Clinton conform cărora informaţii false despre ea au fost răspândite pe Facebook şi că ea a fost paralizată deoarece Partidul Democrat nu a avut un sistem informatic sofisticat, spre deosebire de Partidul Republican.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Hillary Clinton rupe tăcerea! Ruşii, în complicitate cu americanii, au împiedicat-o să fie preşedintele SUA. Reacţia dură a lui Trump!