Antena Meniu Search
x

Hillary Clinton va candida, din nou, la preşedinţia Statelor Unite.

Anunţul aşteptat de câteva zile a starnit deja o mulţime de comentarii. Hillary a primit o mulţime de mesaje de simpatie, iar preşedintele Barack Obama s-a declarat convins că ea va fi "un preşedinte excelent"

Vezi și

Anunţul aşteptat de câteva zile a starnit deja o mulţime de comentarii. Hillary a primit o mulţime de mesaje de simpatie, iar preşedintele Barack Obama s-a declarat convins că ea va fi "un preşedinte excelent"

De cealaltă parte, posibilii adversari republicani ai fostei Prime Doamne au lansat primele clipuri ostile la adresa ei.

Atunci când familiile sunt puternice, America este puternică! Aşa că pornesc la drum pentru a vă câştiga votul, pentru că a sosit vremea voastră. Şi sper că îmi veţi fi alături!

Hillary Clinton şi-a lansat a doua campanie prezidenţială printr-un clip în care se prezintă drept apărătoarea clasei mijlocii şi, în general, a oamenilor obişnuiţi. Anunţul propriu-zis l-a făcut pe o reţea socială, cu un mesaj în care declara că "este în drum spre Iowa ", statul unde au loc, prin tradiţie, primele alegeri primare pentru preşedinţie.

Cu câteva ore mai devreme, Barack Obama îşi declarase sprijinul pentru cea care i-a fost rivală în campania din 2008 iar apoi secretar de stat.

Unul din primele mesaje de sprijin a venit de la fiica soţilor Clinton, Chelsea. Au urmat o mulţime de felicitări atât de la oameni obişnuiţi cât şi de la politicieni ca Nicolas Sarkozy şi chiar de la un fost candidat republican din 2008.

În general, însă, republicanii nu sunt deloc prietenoşi cu Hillary Clinton. Aceştia nu au întârziat să reamintească aşa-numitul scandal al e-mailurilor, în care a fost implicat şi hackerul român cunoscut sub numele de Guccifer. Hillary este acuzată că, atunci când era secretar de stat, a trimis mesaje de serviciu, poate chiar confidenţiale, de pe o adresă electronică personală pe care Guccifer reuşise să o spargă. Critici şi mai dure vin de la potenţialii candidaţi republicani la preşedinţie. 

Candidatura fostei Prime Doamne este mult mai bine văzută de americanii de rând. Fireşte, mai ales de femei, entuziasmate la gândul că Statele Unite ar putea avea, în premieră, o preşedintă.

Hillary Clinton este favorită cel puţin la învestitura partidului democrat pentru alegerile de anul viitor, dar misiunea sa nu va fi uşoară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Hillary Clinton va candida, din nou, la preşedinţia Statelor Unite.