Antena Meniu Search
x

Iarnă grea și în țările vecine

Mai multe ţări din estul şi centrul Europei continuă să sufere de pe urma gerului şi a viscolului. În Bulgaria, mii de oameni au rămas ieri fără curent electric şi mai multe şosele sunt închise. Iar la Varşovia, primăria a instalat, pe străzi, cuptoare cu cărbuni ca să-i ajute pe trecători să reziste în frig

Vezi și

 Înainte de a ajunge la noi, viscolul a făcut prăpăd în Bulgaria. În apropierea graniţei cu Turcia, un bătrân a murit de frig după ce s-a rătăcit între troiene.

Ninsorile au lăsat fără curent electric peste 4400 de familii, au blocat mai multe şosele şi au obligat autorităţile să închidă temporar peste 150 de şcoli.

Situaţia rămâne dificilă şi la podul de la Ruse-Giurgiu. Numărul camioanelor care aşteaptă să treacă s-a mai redus dar rămâne, totuşi, de ordinul sutelor.

În capitala Poloniei, autorităţile au instalat cuptoare pentru cărbuni pentru ca trecătorii să se poată încălzi. Se găsesc în staţiile de autobuz din aproape toate intersecţiile mari ale Varşoviei. Oamenii le apreciază, mai ales după ce gerul a ucis peste 35 de oameni de la începutul lunii.

Nici Ungaria nu a fost ocolită de asprimea iernii. În aproape toată ţara a nins abundent iar circulaţia a devenit foarte dificilă. Şoseaua de centură a Budapestei a fost închisă după o ciocnire în lanţ în care au fost implicate zece vehicule, între care un camion militar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Iarnă grea și în țările vecine