Antena Meniu Search
x

Epurare în diplomaţia moldoveană? Igor Dodon cere suspendarea ambasadorului Republicii Moldova în România

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a solicitat guvernului iniţierea procedurii de suspendare din funcţie a ambasadorului republicii în România, Mihai Gribincea, informează luni Radio Chişinău şi Deschide.md.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a solicitat guvernului iniţierea procedurii de suspendare din funcţie a ambasadorului republicii în România, Mihai Gribincea, informează luni Radio Chişinău şi Deschide.md.

Mihai Gribincea a declarat într-o emisiune televizată că decretul preşedintelui Republicii Moldova privind retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu ar putea fi declarat neconstituţional.

Decizia a fost luată după ce Mihai Gribincea a declarat, în cadrul unei emisiuni, că decretul lui Igor Dodon privind retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu ar putea fi declarat neconstituţional.

În anunţul postat pe Facebook, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Ion Ceban, afirmă că declaraţiile făcute de diplomatul Gribincea sunt contrare intereselor naţionale ale Republicii Moldova.

Pe acelaşi subiect

"Reiterăm faptul că nici un reprezentant al misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova nu are competenţe de a-şi exprima părerea referitor la legalitatea actelor emise de preşedinte în acest sens, luând în considerare faptul că acordarea şi retragerea cetăţeniei este de competenţa exclusivă a preşedintelui Republicii Moldova", scrie Ceban.

Mihai Gribincea a declarat într-o emisiune televizată, în urmă cu o săptămână, că disputa din jurul cetăţeniei moldoveneşti a fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, nu poate zdruncina ansamblul relaţiilor bilaterale dintre România şi Republica Moldova.

Ambasadorul a declarat atunci că experţi în domeniu spun că şansele ca acest decret să fie considerat anticonstituţional sunt foarte mari.

"Avem nişte relaţii politice, dar şi la nivel de societate, foarte intense, care nu cred că pot fi influenţate foarte mult de acest decret", a declarat Mihai Gribincea, cu referire la decretul lui Dodon privind ridicarea cetăţeniei moldoveneşti pentru Traian Băsescu. 

"Cu atât mai mult că, după cum aţi menţionat şi dumneavoastră, unul dintre parlamentarii din Republica Moldova a sesizat Curtea Constituţională cu privire la acest decret de retragere a cetăţeniei.

Nu vreau să anticipez rezultatul, dar experţii în domeniu spun că şansele ca acest decret sa fie considerat anticonstituţional sunt foarte mari", a declarat ambasadorul Mihai Gribincea, în cadrul emisiunii televizate. 

A doua zi după emisiune, Igor Dodon a atenţionat că va cere revocarea din funcţie a lui Mihai Gribincea. 

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Epurare în diplomaţia moldoveană? Igor Dodon cere suspendarea ambasadorului Republicii Moldova în România