Antena Meniu Search
x

O femeie atacata cu spray iritant de politisti, simbol al protestelor din Turcia

Imaginea unei femei atacate cu spray iritant de politistii din Istanbul a devenit un simbol al protestelor din Turcia, care nu inceteaza de sase zile si sase nopti.

Vezi și

Aseara, politia a intervenit din nou cu gaze lacrimogene la Ankara, unde peste 10.000 de protestatari au cerut demisia guvernului. La Istanbul, manifestatia a fost mai vesela, deoarece participantii au celebrat o mare sarbatoare musulmana.

Seria de fotografii dateaza din prima zi a protestelor din piata Taksim de la Istanbul. O femeie in rochie rosie, fara nimic amenintator, este hartuita de politistii inarmati cu sprayuri iritante. Imaginile au fost imediat preluate de retelele sociale pentru a dovedi ca manifestantii nu erau extremisti sau teroristi, cum i-a catalogat premierul Regep Tayyip Erdogan.

Femeia a fost identificata de reporteri, dar nu doreste sa iasa in evidenta, pentru ca, in opinia ei, revolta este a intregului popor si nu doar a sa. Dar povestea ei i-a infuriat si mai mult pe manifestantii care continua sa se adune la Istanbul, ca si in alte mari orase turcesti.

Ieri seara, atmosfera din piata Taksim a fost mai mult una de sarbatoare decat de protest. Manifestantii au sarbatorit una dintre cele cinci mari nopti festive ale religiei musulmane. S-au rostit rugaciuni si s-au recitat versete din Coran, intr-un gest de sfidare fata de guvernul islamist.

Din pacate, nici violenta nu a lipsit in noaptea de sarbatoare: la Ankara, fortele de securitate au folosit gazele lacrimogene si tunurile cu apa pentru a dispersa miile de manifestanti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O femeie atacata cu spray iritant de politisti, simbol al protestelor din Turcia