Antena Meniu Search
x

Imagini apocaliptice în Brazilia. Şase oameni au murit în urma furtunilor de nisip care au făcut prăpăd în ultimele zile - VIDEO

Cel puţin şase persoane au murit în Brazilia în urma unor furtuni de nisip puternice, care au lovit regiunile sud-estice în ultimele zile, fenomen natural amplificat de seceta extremă, informează AFP.

De Redactia Observator la 08.10.2021, 10:36
Furtună de nisip în Brazilia, octombrie 2021
Furtună de nisip în Brazilia. - Captură Video

Furtuni de nisip neobișnuit de puternice au ucis cel puțin șase persoane în Sao Paulo în ultimele săptămâni, în timp ce sud-estul Braziliei se confruntă cu secetă severă, a declarat presa locală. Nori uriași de praf portocaliu şi rafale de vânt de până la 100 de kilometri pe oră - au măturat totul în calea lor, de cel puțin trei ori de la sfârșitul lunii septembrie, îngrozind locuitorii din zonele urbane și rurale din Sao Paulo și statele Minas Gerais, potrivit News9live.

Cea mai gravă secetă din ultimele nouă decenii

Pe acelaşi subiect

Cele șase persoane ucise în Sao Paulo au fost victime ale căderii de copaci și case și ale altor consecințe directe ale furtunilor, a informat presa locală. "În anumite privințe, acestea sunt un evenimente obișnuite, dar nu de această magnitudine pe care am văzut-o în 2021. Este rezultatul unei perioade lungi de lipsă de ploaie, temperatură ridicată și umiditate scăzută”, a declarat meteorologul Estael Sias de la canalul meteo brazilian Metsul.

Pe lângă faptul că se confruntă cu seceta extremă, regiunea are, de asemenea, zone mari cu lipsă de vegetație, ceea ce face ca zona să fie una vulnerabilă, fiind înconjurată de vânt puternic. Brazilia se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 91 de ani, ceea ce a condus la un nivel de apă extrem de scăzut în rezervele hidroelectrice din regiunile central-vestice și sudice ale țării, creșterea costurilor cu energia electrică.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Imagini apocaliptice în Brazilia. Şase oameni au murit în urma furtunilor de nisip care au făcut prăpăd în ultimele zile - VIDEO