Antena Meniu Search
x

Imagini cutremurătoare. Migranți terorizați și loviți de polițiști de frontieră călăre în Texas. ”Violență ca în vremea sclaviei”

Imagini devastatoare surprinse la granița Statelor Unite cu Mexicul, unde s-au strâns mii de migranți haitieni. Polițiști călăre au fost filmați de jurnaliști în timp ce-i fugăresc pe migranți ca pe niște animale. Scenele au declanșat o anchetă, relatează BBC.

de Redactia Observator

la 21.09.2021, 17:25

Vezi și

13.000 de migranți haitieni s-au strâns în ultimele zile într-o tabără improvizată sub un pod care leagă orașul american Del Rio de Ciudad Acuna din Mexic. Scenele filmate de jurnaliști aici arată polițiști de frontieră călare care îi împing pe migranți înapoi câtre râul Rio Grande ca pe niște vite, scrie BBC. Imaginile distribuite pe rețelele sociale arată călăreți care folosesc hamurile cailor pentru a lovi sau amenința migranți. Secretarul pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, a declarat că departamentul său va investiga presupusele abuzuri.

El a spus că polițiștii de frontieră încearcă să fac față migranților care traversează râul și ajung pe teritoriu american. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că scenele sunt oribil de urmărit. Un politist de frontieră este auzit într-o filmare strigând o obscenitate în timp ce un copil sare din calea calului. Unii americani au comentat pe Twitter că imaginile le amintesc de violența din vremea sclaviei în SUA.

Imaginile realizate de fotograful AFP, Paul Ratje, arată că haitienii traversează granița pentru a face rost de hrană pentru familiile lor, apoi încearcă să se întoarcă, dar sunt blocați de cai. Patrula de frontieră folosește de obicei ofițeri călare pentru terenuri dificile sau fără drumuri și, uneori, ca instrument de control al mulțimii.

„Unii dintre migranți au început să alerge pentru a încerca să ocolească călăreții, iar unul dintre agenți l-a apucat pe un haitian de cămașă și îl răsucea în timp ce calul se învârtea în cerc”, a povestit fotograful. Guvernul SUA a raportat anul acesta o creștere a migranților care au ajuns la granița cu Mexicul. Numărul persoanelor reținute aici în iulie a depășit 200.000 pentru prima dată în 21 de ani, potrivit datelor guvernului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Imagini cutremurătoare. Migranți terorizați și loviți de polițiști de frontieră călăre în Texas. ”Violență ca în vremea sclaviei”