Antena Meniu Search
x

IMAGINI SOCANTE: Urmarile atacului terorist din Boston

A fost teroare la maratonul din Boston si in ea au fost prinsi si sportivi romani. Trei oameni au fost ucisi, peste 170, raniti. Din fericire, niciun roman nu e pe lista victimelor.

Vezi și

America plange din nou. Istoria s-a scris cu sange, teroare si lacrimi la Boston. “Inca nu stim cine a facut asta si de ce”, a declarat Barack Obama.

Ora locala 14:30, sfarsitul unei curse de zeci de kilometri. Cu cativa metri inainte de linia de sosire, o bomba explodeaza in mijlocul a mii de oameni. Unul dintre atleti se prabuseste pe pista.

Douazeci de secunde mai tarziu, o noua explozie zguduie orasul. Bombele arunca multimea in haos, disperare si neputinta.

Pe targi, in carucioare, pe brate - sute de oameni se grabesc spre salvare. Printre ei - zeci de romani. “Ar fi trebuit sa fiu acolo dar, printr-o inspiratie divina am plecat. M-a salvat un hotdog”, a spus Maria Lenco, o romanca din Boston.

In maratonul terorii, doi romani au trecut cu bine linia de sosire. “Eu ma aflam la aproape 200 de metri distanta si acei oameni erau speriati. Au inceput sa planga”, a afirmat Nuta Olaru.

Atleta si Andrei Fluerasu au reprezentat Romania la Maratonul de la Boston. Doi campioni pentru care astazi am fi putut sa plangem. Au avut puterea si norocul sa termine cursa cu putin timp inainte de atentat. Au vazut insa cum America se prabuseste in teroare.

Richard Martin, la numai opt ani, a devenit victima terorismului. Isi astepta tatal dincolo de linia de sosire. Voia sa-l imbratiseze dupa o cursa de ore intregi. N-a mai apucat.

Alti doi tineri au murit in atac. Peste 150 de oameni au fost raniti. Si cel putin 15 sunt in stare critica. Doi frati care asistau la maraton au fost doborati in aceeasi clipa de prima explozie. Fiecare dintre ei si-a pierdut cate un picior. “Am fost doborat la patru metri de linia de sosire de o explozie ingrozitoare. S-a auzit ca si cum o bomba a cazut chiar langa mine”, a povestit atletul Bill Iffrig.

Un atentat care a lovit America acolo unde nimeni nu se astepta. Un spectacol impresionant a devenit o tinta sigura pentru teroristi. Nimeni n-a revendicat deocamdata atentatul. Printre suspecti, anchetatorii au luat un vizor un barbat care se plimba linistit pe acoperis, chiar in momentul deflagratiei. El ar fi autorul celui mai mare atentat terorist care a lovit America, dupa cel din 2001.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » IMAGINI SOCANTE: Urmarile atacului terorist din Boston