Antena Meniu Search
x

Video Imagini spectaculoase de pe Insula Mare din Hawaii. Momentul în care vulcanul Kilauea erupe din nou, la nici două luni

Imagini spectaculoase cu erupţia vulcanului Kilauea de pe Insula Mare din Hawaii. Primele semne au apărut ieri dimineaţă când Observatorul vulcanic din Hawaii a detectat o lumină pe camera amplasată în vârful vulcanului.

de Redactia Observator

la 08.06.2023, 08:32

Vezi și

În perioada evaluării situaţiei a fost emis un nivel roşu de alertă. Erupţia anterioară a avut loc în luna ianuarie şi a ţinut până în martie. În 2019, mai multe seisme şi o erupţie majoră au dus la distrugerea a sute de locuinţe. 

''Primele faze ale erupţiilor sunt dinamice'', a precizat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) într-un raport. ''Activitatea este limitată la Halema'uma'u (crater), iar pericolele vor fi reevaluate după ce erupţia se încheie''.

Situat într-o zonă închisă a Hawaii Volcanoes National Park, Kilauea este unul dintre cei mai activi vulcani din lume. În 2019, o serie de seisme şi erupţii majore la Kilauea a provocat distrugerea a sute de locuinţe şi sedii de firme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Imagini spectaculoase de pe Insula Mare din Hawaii. Momentul în care vulcanul Kilauea erupe din nou, la nici două luni