Antena Meniu Search
x

Împreună cu Franța, statele occidentale sunt pregătite pentru ripostă

Unda de şoc provocată de atacurile din capitala Franţei s-a resimţit peste tot în lume. De la Barack Obama la Angela Merkel, liderii occidentali au trasmis mesaje de condoleanţe. Revoltată şi îndurerată, lumea civilizată a condamnat atentatele.

Vezi și

 Unda de şoc provocată de atacurile din capitala Franţei s-a resimţit peste tot în lume. De la Barack Obama la Angela Merkel, liderii occidentali au trasmis mesaje de condoleanţe. Revoltată şi îndurerată, lumea civilizată a condamnat atentatele. Şi a anunţat că va lua măsuri pentru stoparea teroriştilor.

Mesaje de solidaritate cu Franţa şi de toleranţă zero faţă de terorism au venit azi din toate cancelariile lumii. Aliat apropiat al Parisului, Angela Merkel a transmis un mesaj deopotrivă emoţionant şi ferm.

Preşedintele Statelor Unite a condamnat atacurile şi le-a transmis francezilor că pot conta pe solidaritatea Americii.

Suntem pregătiţi să asigurăm orice asistenţă de care guvernul şi poporul francez au nevoie ca să facă faţă. / TAIEM / Şi vrem să fim foarte clari că vom rămâne alături de francezi şi vom lupta împotriva terorismului şi extremismului.

La Londra, regina Elisabeta a II-a s-a declarat profund şocată de atentatele din capitala Franţei. Iar premierul David Cameron le-a adresat condoleanţe familiilor victimelor.

Aflat la Viena, unde au loc negocieri privind criza siriană şi strategia împotriva grupării Statul Islamic, ministrul rus de Externe a transmis poziţia tranşantă a Moscovei.

Premierul Spaniei a avertizat că în aceste momente este ameninţat chiar modul de viaţă pe care europenii l-au construit vreme de secole.

Vaticanul a condamnat vehement atentatele islamiste şi le-a catalogat drept "violenţă teroristã nebuneascã".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Împreună cu Franța, statele occidentale sunt pregătite pentru ripostă