Antena Meniu Search
x

Imunizare între două shoturi. Locuitorii Sofiei se pot vaccina într-un bar care a fost transformat în centru de vaccinare

Locuitorii din capitala Bulgariei, Sofia, se pot vaccina acum în timp ce beau o băutură într-un bar confortabil şi primitor care a fost transformat în centru de vaccinare împotriva Covid-19.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 25.12.2021, 15:26

Vaccinare la bar
Vaccinare la bar - Captură Video - Euronews

Campania lansată de industria ospitalieră din Bulgaria speră să menţină acest trend pentru ca lumea să fie imunizată şi să se păstreze în siguranţă în perioada sărbătorilor de Crăciun. Ţara vecină are în continuare una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare şi cele mai mari rate de deces din lume, scrie Euronews.

Persoanele care doresc să primească vaccinul sau pur şi simplu doar informaţii suplimentare despre vaccinare, pot face acest lucru în locul special amenajat din interiorul barului, având parte chiar şi de reduceri la băuturi.

Vaccinare la bar

Preslava Karadzhova este una dintre multele persoane care au ales să se vaccineze aici pentru a-și păstra familia și prietenii în siguranță pentru sezonul sărbătorilor. "Cred că este o idee grozavă. Este mult mai confortabil, mult mai plăcut. Medicii și asistentele sunt drăguțe. Așa că da, cu siguranță aș recomanda-o", a spus ea.

Pe acelaşi subiect

Organizatorul evenimentului, Ivan Landzhev, spune că acesta este un mic „cadou de Crăciun” pentru instituțiile medicale, deoarece inițiativa speră să ajute spitalele și centrele de vaccinare în campania lor de vaccinare care nu a fost atât de reușită. "Bulgaria are nevoie disperată de o campanie de vaccinare constructivă. Asta încercăm să facem aici. Încercăm să-i ajutăm pentru că până acum nu a existat o campanie de vaccinare complet organizată, unită, venită din partea instituțiilor statului", a explicat el.

Barul este singurul loc din Bulgaria unde oamenii nu au nevoie de certificat de sănătate pentru a intra, dar de unde vor pleca cu unul după vaccinare. Doar 27,3% dintre bulgari sunt complet vaccinați din cauza neîncrederii puternice în vaccinurile COVID-19.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Imunizare între două shoturi. Locuitorii Sofiei se pot vaccina într-un bar care a fost transformat în centru de vaccinare