Antena Meniu Search
x

În coşmarul din Texas sunt prinşi şi mulţi români. Uraganul Harvey este cel mai puternic din ultimul deceniu

Statele Unite au fost lovite de cel mai puternic uragan din ultimii ani. Harvey a atins ţărmul statului Texas azi-noapte şi a adus deja dezastrul. Mai mulţi români, care locuiesc în zona lovită de urgie, s-au baricadat în case şi trăiesc un coşmar. În urmă cu puţin timp, au vorbit cu reporterii Observator! Furtuna are o intensitate de grad patru, iar rafale de vânt lovesc cu peste 200 de kilometri pe oră.

Vezi și

Statele Unite au fost lovite de cel mai puternic uragan din ultimii ani. Harvey a atins ţărmul statului Texas azi-noapte şi a adus deja dezastrul. Mai mulţi români, care locuiesc în zona lovită de urgie, s-au baricadat în case şi trăiesc un coşmar. Ei au vorbit cu reporterii Observator! Furtuna are o intensitate de grad patru, iar rafale de vânt lovesc cu peste 200 de kilometri pe oră.

Considerat la început o furtună tropicală obişnuită, Harvey s-a transformat în cel mai puternic uragan care a lovit Statele Unite în ultimul deceniu. Românii din Texas se tem că situaţia se poate înrăutăţi din cauza vremii imprevizibile. 

Daniela Alexandra Vlad, româncă din Texas: "La noi plouă foarte tare acum. Ploaia este destul de deasă. Am fost rugaţi să stăm în casă, să nu părăsim locuinţa dacă nu este necesar." 

Harvey s-a dezlănţuit cu toată forţa. Rafalele de vânt de până la 200 de kilometri pe oră şi ploile torenţiale au provocat inundaţii de proporţii în statul Texas. Zeci de persoane au fost rănite. Acoperişurile multor clădiri au fost smulse, iar peste 200 de mii de oameni baricadaţi în case au rămas pe întuneric. Şi serviciile de telefonie mobilă au fost afectate. 

Pe acelaşi subiect

Primarul unui orăşel a trimis un mesaj alarmant. I-a rugat pe cei care au refuzat să fie evacuaţi să-şi scrie pe braţ numele şi codul numeric personal, pentru a fi identificaţi, în cazul unei tragedii. 

Președintele Donald Trump a declarat starea de catastrofă naturală în statul Texas, unde autorităţile se aşteaptă la pagube de miliarde de dolari. Pentru mulţi turişti, însă, uraganul Harvey este privit ca o distracţie. S-au apropiat periculos de mult de valurile furioase şi le-au fotografiat bucuroşi în timp ce loveau ţărmul cu o putere incredibilă. 

După ce a trecut peste statul Texas, uraganul și-a pierdut din intensitate. El se îndreaptă spre statul Louisiana. În calea lui se află milioane de oameni. Anul 2017 a fost până acum un an al fenomenelor meteo extreme pe glob. Secetă, furtuni cu puterea unui uragan, ploi care au căzut într-o zi cât într-o lună, grindină de mărimea unui ou de găină şi temperaturi record. Principala cauză, spun specialiştii, este încălzirea globală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » În coşmarul din Texas sunt prinşi şi mulţi români. Uraganul Harvey este cel mai puternic din ultimul deceniu