Antena Meniu Search
x

În Piața Sfântul Petru din Roma se va ține ceremonia de canonizare a doi foști papi

Piaţa Sfântul Petru e deja neîncăpătoare, în aşteptarea dublei canonizări istorice care are loc mâine. Cu steaguri, fotografii muzică şi rugăciuni, credincioşi din întreaga lume, inclusiv din România, s-au unit în numele credinţei şi al celor doi papi care mâine devin sfinţi.

Vezi și

 În Piaţa Sfântul Petru din Roma se sărbătoreşte. E o sărbătoare a credinţei, unde nu există graniţe, fie ele geografice sau de limbă. Pelerini din întreaga lume şi-au ocupat deja locuri în piaţa unde va avea loc ceremonia istorică a canonizării a doi papi.

Sunt mii de oameni pe care îi unesc credinţa, iubirea, speranţa. Sunt uniţi în numele lui Dumnezeu şi al celor care de mâine vor fi Sfântul Ioan al 23-lea şi Sfântul Ioan Paul al Doilea.

"Nu vă fie teama", le-a spus Papa Ioan Paul al doilea credincioşilor, la ultima sa apariţie în balconul de la Vatican. Iar lor nu le-a fost teamă să ceară sanctificarea lui. Ceremonia de mâine va fi un eveniment grandios şi fără precedent.

Mai ales pentru că va fi oficiată de doi Suverani Pontifi - Papa Francisc şi Papa Emerit Benedict al şaisprezecelea. Vor asista 200 de mii de credincioşi care se vor afla în Piaţa Sfântul Petru şi milioane de oameni care vor urmări transmisiile televizate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » În Piața Sfântul Petru din Roma se va ține ceremonia de canonizare a doi foști papi