Antena Meniu Search
x

În plină criză a semiconductorilor, două fabrici din Germania au fost nevoite să-şi oprească activitatea din cauza unui balon

În plină criză a semiconductorilor, două fabrici uriaşe din Germania au fost nevoite să-şi oprească întreaga activitate de producţie. Totul din pricina unui balon rătăcit care a declanşat un scurtcircuit.

de Redactia Observator

la 17.09.2021, 16:20

În plină criză a semiconductorilor, două fabrici din Germania au fost nevoite să-şi oprească activitatea din cauza unui balon
- Profimedia

Potrivit Euronews, companiile Infineon Technologies AG şi Robert Bosch GmbH au fost nevoite să oprească activitatea total sau parţial din pricina penei de curent. De fapt, întreg oraşul Dresda a fost afectat. Pana de curent s-a produs în luni 13 septembrie, la ora locală 14:00, şi a durat 20 de minute. Potrivit unui comunicat al Infineon, activitatea în fabrică s-a reluat abia marţi seară. De partea cealaltă, cei de la Bosch au putut reporni fabrica încă de luni seară, dar este în curs o anchetă pentru a se stabili prejudiciul exact provocat de pana de curent.

Un alt mare producător de semiconductori, GlobalFoundries Inc. a raportat că pagubele au fost minime şi asta pentru că fabrica dispune de generatoare proprii suficient de puternice pentru a menţine activitatea la nivel minim. Conform anchetei desfăşurate de poliţia din Dresda, un balon din folie de aluminiu a aterizat în interiorul unei staţii de transformare ceea ce a declanşat un scurtcircuit.

Europa afectată de criza semiconductorilor

Uzina Infineon produce peste 400 de componente pentru industria auto, inclusiv cipuri. Bosch tocmai şi-a inaugurat uzina de semiconductori, care a fost deschisă în luna iunie, şi produce cipuri atât pentru industria auto, cât şi pentru sculele electrice produse de Bosch.

Europa, în special piaţa auto, este lovită în plin de criza semiconductorilor. Infineon anunţa la începutul lunii septembrie că stocurile de cipuri sunt la cel mai scăzut nivel din istorie. Reprezentanţii uzinei germane spuneau în urmă cu mai puţin de două săptămâni că deficitul global de aprovizionare cu semiconductori se va prelungi până în 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » În plină criză a semiconductorilor, două fabrici din Germania au fost nevoite să-şi oprească activitatea din cauza unui balon