Antena Meniu Search
x

Video În primele zile de mandat, Joe Biden a luat măsuri pentru a sterge moştenirea administraţiei Trump

În prima săptămână ca preşedinte, Joe Biden a luat măsuri ca să şteargă moştenirea administraţiei Trump. A dat decrete care anulează principalele politici ale fostului preşedinte, a tăiat finanţarea zidului de la graniţa cu Mexicul şi a desfiinţat până şi butonul de urgenţă din Biroul Oval, folosit de Donald Trump pentru a comanda băuturi răcoritoare.

de Redactia Observator

la 25.01.2021, 14:47

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Un mandat greu pentru cel mai puternic om al planetei.  Joe Biden trebuie să eradicheze pandemia în cea mai grav afectată ţară din lume, să creeze locuri de muncă şi să dubleze salariul minim. Iar pe plan extern să repare alianţele rupte de Donald Trump. Cea mai prestigioasă demnitate publică vine la pachet şi cu beneficii greu de ignorat. 

Peste 33.000 de dolari pe lună este numai salariul. Alte 50.000 de dolari se adaugă anual pentru cheltuieli personale, precum mâncarea. 

Locuinţa oficială, Casa Albă, are 132 de camere. Şi toate facilităţile. Sala de sport, piscină, teren de tenis, cinematograf. Astfel că cele 19.000 de dolari alocaţi activităţilor de relaxare devin aproape inutili. Nici transportul nu se poate desfăşura decât în cele mai sigure condiţii. Iar confortul este de cinci stele. 

Bestia sau limuzina prezidenţială are rezerve de oxigen şi chiar bancă de sânge. Joe Biden a urcat la bordul ei încă din ziua inaugurării. 

Ce nu a testat, încă, este confortul Air Force One. Donald Trump l-a forţat să ia un charter până la Washington. Un Boeing 747-200B modificat, Air Force One poate deveni centru de comandă în caz de atac. 

Iar elicopterul, Marine One, are sistem anti-rachetă şi poate zbura cu mai bine de 150 mile pe oră chiar şi dacă îi cedează motorul. Din motive de siguranţă, elicopterul circulă în formaţie de 5 elicoptere identice. 

Pentru alte călătorii, preşedintele primeşte şi 100.000 de dolari, neimpozabili. Iar dacă primeşte oaspeţi, are la dispoziţie o casă chiar mai mare decât Casa Albă. Blair House, în care stă pentru moment Kamala Harris. 

În prezent, averea lui Joe Biden este evaluată la 9 milioane de dolari, dar va crește semnificativ în următorii ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » În primele zile de mandat, Joe Biden a luat măsuri pentru a sterge moştenirea administraţiei Trump