Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"În sfârșit pot respira". Bărbat condamnat pentru viol în urmă cu 47 de ani, în SUA, exonerat cu ajutorul probelor ADN

Un bărbat în vârstă de 72 de ani, condamnat pentru viol în urmă cu 47 de ani, a fost exonerat cu ajutorul probelor ADN. Bărbatul a făcut mai bine de 7 ani de închisoare nevinovat.

de Redactia Observator

la 07.09.2023 , 10:11

- Shutterstock

Bărbatul din New York a făcut noi teste ADN care l-au exclus în mod concludent de pe lista violatorilor. Aceasta este cea mai lungă condamnare greșită cunoscută din istoria SUA care a fost răsturnată de probele ADN. Între timp, adevăratul făptuitor, un infractor sexual condamnat, a mărturisit violul.

Bărbatul a petrecut 7 ani în închisoare pentru o faptă pe care nu a comis-o

Leonard Mack, în vârstă de 72 de ani, a petrecut peste șapte ani în închisoare după ce a fost condamnat în 1976 pentru violul pe care nu l-a comis, potrivit Mediafax. În mai 1975, două adolescente care veneau de la școală au fost amenințate cu arma și răpite de un bărbat. Una dintre fete a fost violată de două ori, în timp ce cealaltă a reușit să scape și să alerge după ajutor.

Articolul continuă după reclamă

Identificarea greșită făcută de martori este cauza principală a condamnărilor eronate, susțin specialiștii în domeniu. În acest caz, fetele l-au identificat pe Mack în timpul unei proceduri organizate defectuos de polițiști.

Mack, care este un veteran al războiului din Vietnam, locuiește de aproape 21 de ani în Carolina de Sud împreună cu soția sa.

"Nu am pierdut niciodată speranța că într-o zi voi fi dovedit nevinovat. Acum adevărul a ieșit la iveală și în sfârșit pot respira. În sfârșit sunt liber", a spus el.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » "În sfârșit pot respira". Bărbat condamnat pentru viol în urmă cu 47 de ani, în SUA, exonerat cu ajutorul probelor ADN