Antena Meniu Search
x

Incendiu la Ambasada României în Irak. Personalul a fost evacuat (Video)

Un incendiu a izbucnit la Ambasada României în Irak, duminică. Clădirea, aflată în capitala Bagdad, a fost evacuată.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 01.09.2019, 19:10

Un incendiu a izbucnit duminică la Ambasada României în Irak, care are sediul la Bagdad Vezi și

Un incendiu a izbucnit la Ambasada României în Irak, duminică. Clădirea, aflată în capitala Bagdad, a fost evacuată.

Incendiul de la Ambasada României din Irak a fost confirmat de Ministerul Irakian de Interne.

”Echipe ale apărării civile luptă cu un incendiu izbucnit la etajul al doilea al Ambasadei României”, a transmis Generalul Saad Maan, purtătorul de cuvânt al Ministerului Irakian de Interne.

Foc la Ambasada României în Irak

Potrivit ziarului local shafaaq.com, pompierii au evacuat personalul ambasadei. Flăcările, care au izbucnit într-un birou de la etajul 2, au provocat pagube serioase, așa cum arată fotografiile publicate în presa locală.

Conform alsumaria.tv, incendiul a fost stins de pompieri. Potrivit Ministrului Român de Externe Ramona Mănescu, focul a pornit de la o butelie. Unul dintre membrii staffului ambasadei a fost rănit.

„Din nefericire, unul dintre colegi a fost rănit şi a primit îngrijiri medicale, este în afara oricărui pericol, noi am discutat cu dumnealui, am ţinut legătura cum s-a întors de la spital. Are mâinile bandajate, pentru că arsurile sunt la mâini, sunt răni uşoare”, a declarat Ramona Mănescu, într-o intervenție televizată la Realitatea TV.

Ministrul a confirmat, de asemenea, că s-au înregistrat și pagube.

„Noi aveam deja în vedere şi căutam o altă variantă de ceva timp pentru a muta ambasada, probabil că în momentul acesta ne vom grăbi cu mutarea ambasadei pentru că avem nevoie să funcţionăm. (...) Încercăm să găsim o soluţie să putem muta ambasada într-o locaţie mai sigură, pentru că acolo este o zonă un pic mai dificilă şi necesită anumite condiţii pentru găsirea locaţiei”, a mai spus Ramona Mănescu.

Conform ministrului, fiind vorba despre o perioadă de concedii, în sediul Ambasadei României, aflat în districtul Karrada din Bagdad, nu erau mulți membri ai staffului.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Incendiu la Ambasada României în Irak. Personalul a fost evacuat (Video)