Antena Meniu Search
x

Incendiu de amploare în Manhattan

O explozie urmată de un incendiu deosebit de puternic a dus la prăbuşirea parţială a mai multor clădiri în Manhattan, cartierul central din New York. Cel puţin 19 oameni sunt răniţi, dintre care patru în stare critică

Vezi și

O explozie urmată de un incendiu deosebit de puternic a dus la prăbuşirea parţială a mai multor clădiri în Manhattan, cartierul central din New York. Cel puţin 19 oameni sunt răniţi, dintre care patru în stare critică

Numărul victimelor poate creşte deoarece este posibil ca unii locatari să fi fost surprinşi de explozie în interiorul clădirilor. Explozia a fost provocată, cel mai probabil, de o scurgere de gaze. 

Deflagraţia i-a scos în stradă pe clienţii magazinelor şi restaurantelor din East Village, un cartier de locuinţe între cele mai vechi din New York.

Flăcările s-au înălţat la câteva zeci de metri. Incendiul şi norul uriaş de fum puteau fi văzute de la mare depărtare. O clădire cu cinci etaje, construită în 1900, era parţial distrusă.

Oamenii au sărit imediat în ajutorul răniţilor care zăceau însângeraţi pe caldarâm. Alţii n-au ezitat să-şi rişte viaţa pentru a-i salva pe eventualii locatari prinşi în capcană.

Peste 250 de pompieri au fost mobilizaţi la locul incendiului, clasificat de gradul şapte, un nivel atins foarte rar. În total, patru clădiri sunt avariate sau parţial distruse.

Datele preliminare sugerează că a fost o explozie de gaze. Ancheta continuă. Impactul iniţial pare să fi fost provocat de lucrări la instalaţia de gaz. Dar niciun locatar nu raportase vreo scurgere iar alimentarea cu gaz era parţial întreruptă tocmai din cauza lucrărilor. La mai multe ore după explozie, pompierii continuau lupta cu flăcările.

Incidentul are loc la un an de când opt oameni au murit şi câteva zeci au fost răniţi într-o explozie de gaze, într-un alt cartier din New York.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Incendiu de amploare în Manhattan