Antena Meniu Search
x

Un puternic incendiu de vegetaţie face prăpăd în apropiere de Los Angeles. Cel puţin o persoană a murit

Cel puţin o persoană a murit şi peste 27 de mii de localnici au fost evacuaţi de urgenţă. Sute de locuinţe au ars ca nişte torţe.

Vezi și

Cel puţin o persoană a murit şi peste 27 de mii de localnici au fost evacuaţi de urgenţă. Sute de locuinţe au ars ca nişte torţe.

Flăcările propagate rapid de rafalele de vânt puternice au distrus peste 18 hectare de teren agricol în comitatul Ventura. Cel puţin 150 de locuinţe au fost distruse de foc iar autorităţile au fost nevoite să evacueze peste 27 de mii de oameni din statul California. 

Aflat la 113 kilometri de Los Angeles, incendiul ameninţă proprietăţi de milioane de dolari din zone exclusiviste, dar şi unul dintre cele mai vizitate muzee din Statele Unite, Getty Center. 

Ralph M. Terrazas, şeful Departamentului de Pompieri din Los Angeles: "Cea mai mare ameninţare este vântul. Dacă vântul se va linişti, ne vom descurca. Suntem în mijlocul unei săptămâni în condiţii de Cod Roşu şi nu am terminat. Preconizăm că va scădea în intensitate de vineri. Pompierii lucrează de duminică, aşa că devin epuizaţi." 

Peste 1.000 de pompieri se luptă, acum, să stingă focul devastator. În ciuda eforturilor de a ţine flăcările sub control, autorităţile sunt depăşite de sitaţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un puternic incendiu de vegetaţie face prăpăd în apropiere de Los Angeles. Cel puţin o persoană a murit