Antena Meniu Search
x

Video Închisoare pe viaţă pentru o mamă din SUA după ce fiul ei a murit de malnutriţie: copilul de doar 18 luni a fost hrănit doar cu fructe şi legume

Închisoare pe viaţă pentru o mamă din Statele Unite, după ce fiul ei de doar un an şi jumătate a murit de malnutriţie. Femeia, adeptă a regimului alimentar raw vegan, şi-a hrănit bebeluşul doar cu legume şi fructe crude. Tatăl copilului îşi aşteaptă şi el sentinţa.

de Redactia Observator

la 31.08.2022, 19:59

Vezi și

O familie aparent obişnuită din Cape Coral a îngrozit o lume întreagă după ce au ieşit la suprafaţă detalii şocante despre moartea băieţelului de doar 18 luni. Pe data de 27 septembrie 2019 Sheila O'Leary a sunat disperată autorităţile, însă nimic nu i-a pregătit pe medici pentru ce aveau să găsească în casa familiei. Copilul cântărea doar 7,7 kilograme, cu patru mai puţin decât ar fi trebuit să aibă la vârsta lui.

Mama, adeptă a regimului alimentar raw vegan, îşi va petrece restul vieţii după gratii

"Dovezile de la faţa locului sunt sfâşietoare. Ca mamă şi ca procuror, nu voi putea uita niciodată acele imagini", a declarat Amira Fox, procuror Florida. Autopsia a arătat că Ezra suferise complicaţii din cauza malnutriţiei şi a deshidratării. Avea probleme hepatice, iar mâinile şi picioarele erau umflate. Iniţial, părinţii au fost acuzaţi de neglijenţă. Însă ancheta a continuat însă şi aşa s-a aflat că Ryan Patrick și Sheila O'Leary şi-au hrănit bebeluşul doar cu fructe şi legume, şi ocazional cu lapte.

"Bună dimineaţa, doamnă Sheila O'Leary. Sunteţi acuzată de crimă prin neglijenţă şi de comportament abuziv", a declarat Josephine Gagliardi, judecător. În ciuda dovezilor, Sheila O'Leary şi avocaţii săi susţin că băieţelul avea alte probleme de sănătate care i-ar fi provocat moartea. "Copilul fusese foarte bolnav cu şase luni înainte, dar apoi a început să mănânce. Când nu a mai mâncat aşa cum trebuie mama a fost îngrijorată, foarte îngrijorată", a declarat John Musca, avocat.

Nu au reuşit să convingă instanţa, astfel că mama, adeptă a regimului alimentar raw vegan, îşi va petrece restul vieţii după gratii. Soţul ei, tatăl lui Ezra, este şi el în închisoare, în aşteptarea procesului. Este acuzat tot de omor. Cuplul O'Leary mai are încă trei copii şi toţi au fost diagnosticaţi cu malnutriţie. Un al patrulea copil, dintr-o relaţie anterioară a Sheilei, fusese luat din familie cu doar câteva luni înaintea morţii lui Ezra. La momentul respectiv, starea lui de sănătate a ridicat îngrijorări, aşa că a fost mutat la tatăl biologic. Acum, toţi copiii cuplului se află în grija rudelor şi a asistenţilor sociali.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Închisoare pe viaţă pentru o mamă din SUA după ce fiul ei a murit de malnutriţie: copilul de doar 18 luni a fost hrănit doar cu fructe şi legume