Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Atacul din Southport, soldat cu 11 victime. Doi copii morţi şi alţi 9 răniţi, după ce un tânăr i-a înjunghiat la un curs de dans

Atac cu sânge rece în Southport, nord-vestul Angliei. Cel puțin 11 persoane au fost înjunghiate luni, de un tânăr înarmat cu un cuţit. Printre victime se află mai mulţi copii. Un suspect a fost reţinut de poliţişti. 

de Marina Dinu

la 29.07.2024 , 22:07

UPDATE. Doi copii au murit și nouă au fost răniți în atacul care a avut loc la un curs de dans din Southport, potrivit BBC.

UPDATE. Poliţia britanică a anunţat că un tânăr în vârstă de 17 ani a fost arestat în legătură cu înjunghierea a opt persoane în Southport, un oraş din nord-vestul Angliei, unde martorii au relatat că au văzut copii care sângerau şi care erau trataţi de paramedici la faţa locului, relatează Reuters.

Poliţişti înarmaţi l-au arestat pe suspect şi au confiscat un cuţit după ce au fost chemaţi în jurul orei locale 11.50 a.m. (13.50, ora României) la o adresă din Southport, localitate la nord de Liverpool. Incidentul nu este tratat ca fiind legat de terorism şi poliţia a anunţat că nu mai caută pe nimeni altcineva în legătură cu înjunghierile. Adolescentul arestat este din Banks, un sat din apropiere de Southport, au adăugat ei.

Vezi și

UPDATE. Incidentul ar fi avut loc la clubul pentru copii Hope of Hart, care se află pe o stradă lăturalnică, într-o fostă clădire-depozit, potrivit BBC. Proprietarul unei afaceri locale - care a sunat la poliţie după înjunghieri - a descris scena ca fiind ceva "dintr-un film de groază". Colin Parry a declarat pentru agenţia de presă PA că el crede că mai multe "fete tinere" au fost înjunghiate. Parry a spus că mai multe mame se îndreptau spre locul incidentului şi "ţipau".

Poliţia nu a confirmat încă vârsta sau identitatea victimelor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O femeie care locuieşte la câteva minute distanţă de incidentul de pe Hart Street a declarat pentru Liverpool Echo că a auzit sirene şi un elicopter care se învârtea în zonă în jurul orei locale 12:20.

"Apoi, mesajele au început să circule pe grupurile locale de WhatsApp, spunând "închideţi-vă ferestrele, închideţi-vă uşile", ni s-a spus că un bărbat alerga înjunghiind oameni", a povestit ea. "Suntem cu toţii absolut îngroziţi, panicaţi şi bolnavi de îngrijorare - toată lumea încearcă să ia legătura cu toţi cunoscuţii din zonă. Nu ştiu cum se poate întâmpla aşa ceva luni la prânz", a comentat ea.

UPDATE. Cel puțin opt persoane au fost atacate, unele dintre victime fiind transportate la un spital de copii. Comisarul poliției din Merseyside, Emily Spurrell, a spus că este "șocată și îngrijorată" de incidentul din Southport.

"Aș îndemna oamenii să fie atenți la ceea ce împărtășesc online și să nu speculeze cu privire la acest incident", a spus ea.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Serviciile de urgență răspund la incidentul din Hart Street, Southport, apelul de urgenţă fiind dat în jurul orei locale 12:00. "Putem confirma că serviciile de urgență se află în Southport în urma unui incident major în această dimineață, luni, 29 iulie. În jurul orei 11.50 am fost chemați la o proprietate de pe Hart Street, pentru un atac", a transmis Poliția Merseyside.

Există o serie de victime raportate și mai multe detalii vor fi confirmate atunci când este posibil. Poliția înarmată a reținut un bărbat și a confiscat un cuțit. A fost dus la o secție de poliție. Vă rugăm să evitați zona în timp ce ne ocupăm de acest incident. Nu există o amenințare mai mare pentru public", a adăugat Poliția Merseyside.

"Mi s-a spus că un bărbat a intrat într-un centru și a înjunghiat mai mulţi copii. Nu am idee de ce cineva ar face asta sau de ce cineva ar face asta. Mi-e rău, se pare că era un curs și a intrat doar cu un cuțit", a declarat angajatul unei cafenele pentru Metro

Marina Dinu Like
Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Atacul din Southport, soldat cu 11 victime. Doi copii morţi şi alţi 9 răniţi, după ce un tânăr i-a înjunghiat la un curs de dans