Antena Meniu Search
x

O nouă infecţie periculoasă a ajuns în Statele Unite. Aproape jumătate din pacienţii infectaţi mor în 90 de zile

O nouă infecţie periculoasă răspândită pe mai multe continente a ajuns în Statele Unite. Autorităţile au trecut-o pe lista "ameninţărilor urgente". Este vorba de o ciurpercă numită Candida Auris care rezistă la aproape orice tratemente medical.

De Redactia Observator la 08.04.2019, 15:58
Vezi și

O nouă infecţie periculoasă răspândită pe mai multe continente a ajuns în Statele Unite. Autorităţile au trecut-o pe lista "ameninţărilor urgente". Este vorba de o ciurpercă numită Candida Auris care rezistă la aproape orice tratemente medical. Atacă persoanele cu imunitate scăzută iar aproape jumătate dintre ei, mor în 90 de zile. Din această cauză în ultimii cinci ani mai multe spitale din Spania, Marea Britanie, Venezuela, Pakistan şi India au fost închise.

Răspândită la nivel global, Candida Auris reprezintă o ameninţare la adresa umanităţii, spun experţii. Ciuperca - care se poate lua din spitale sau prin contact cu alte persoane - este acum rezistentă la aproape toate tratamentele medicale. Iar cauza ar fi folosirea în exces a antibioticelor care a dus în mod paradoxal la apariţia unor astfel de bacterii.

Kathleen Casey, medic: Candida face parte din viaţa noastră de când suntem bebeluşi. Astfel, nu ne gândim la ea ca la un patogen, ci la ceva cu care putem coexista. Dar în spitale am realizat acum mulţi ani că această ciupercă poate fi invazivă. Dar am avut întotdeauna medicamente care să o omoare.

Dacă în ultimii ani ciuperca a forţat închiderea unui spital prestigios din Marea Britanie, acum s-a răspândit inclusiv în Statele Unite. Mai exact în New York, New Jersey şi Illinois. La un spital din Brooklyn, un vârstnic internat pentru o operaţie la nivelul abdomenului a murit în 90 de zile după ce medicii au descoperit că era infectat cu ciuperca ucigaşă.

Kathleen Casey, medic: Acest organism este diferit, deoarece din informaţiile pe care le avem până acum, ştim că trăieşte în spitale. Dar atunci când un pacient care are deja ciuperca vine pentru o puncţie de orice fel, precum o incizie sau o injecţie, acest organism poate fi luat din mediul lui.

Infecţiile cauzate de această ciuperca apar cel mai adesea în răni deschise, în sistemul circulator sau în urechi. Iar cei mai predispuşi la infectare sunt cei care au un sistem imunitar slăbit, o boală cronică precum diabetul sau pacienţii operaţi recent.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » O nouă infecţie periculoasă a ajuns în Statele Unite. Aproape jumătate din pacienţii infectaţi mor în 90 de zile

Breaking News

Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul

Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul