Antena Meniu Search
x

Infirmiera spaniolă infectată cu virusul Ebola se simte mai bine

Infirmiera spaniolă infectată cu virusul Ebola este conştientă şi se simte mai bine. Dar alte trei persoane suspecte de contaminare au fost internate, ca măsură de precauţie, la Madrid.

Vezi și

Infirmiera spaniolă infectată cu virusul Ebola este conştientă şi se simte mai bine. Dar alte trei persoane suspecte de contaminare au fost internate, ca măsură de precauţie, la Madrid. 

Teresa Romero, infirmiera bolnavă de Ebola, a putut fi văzută prin ferestrele spitalului în care este internată. Purta o mască de oxigen, dar se mişca fără ajutor şi vorbea cu cei ce o îngrijeau. Medicii o consideră, totuşi, încă în stare critică.

Mult mai bună este situaţia celor internaţi, în carantină, în acelaşi spital. Unul dintre ei şi-a afişat, prin fereastra deschisă, temperatura, bucuros că nu prezintă cel mai important simptom de infecţie: febra.

Şi alte ţări europene se pregătesc să trateze cazurile de Ebola care, potrivit experţilor, nu vor întârzia să apară şi pe teritoriul lor.

Un exerciţiu de reacţie la prezenţa virusului a avut loc, timp de opt ore, în Marea Britanie. Un presupus bolnav cu simptome de infecţie, venit din Africa, a fost dus la spital şi izolat, iar domiciliul său a fost decontaminat. Autorităţile sunt mulţumite de rezultatul testului.

Călătorii veniţi din zona de risc sunt supuşi, de ieri, unui control special în cinci aeroporturi din Statele Unite şi două din Marea Britanie. Măsura este, însă, contestată: unii experţi amintesc că, în cazul epidemiei de SARS, ea nu a avut niciun efect iar sindicaliştii avertizează că personalul este insuficient pentru un control corespunzător.

Rusia nu a semnalat cazuri de infecţie pe teritoriul său dar se oferă să ajute la combaterea virusului. Cercetătorii ruşi ar putea furniza, peste şase luni, trei vaccinuri diferite anti-Ebola, potrivit ministrului sănătăţii de la Moscova. asta cu Rusia ilustraţi tot din filmul cu exerciţiul că n-au venit imagini pe agenţii şi pt zece secunde n-am mai scos de pe net

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Infirmiera spaniolă infectată cu virusul Ebola se simte mai bine