Antena Meniu Search
x

“Îngerul păzitor” de la Nisa face dezvăluiri cutremurătoare! Şi-a riscat propria viaţă pentru a opri camionul-ucigaş

Jurnaliştii de la Nice Matin l-au găsit pe bărbatul care s-a aruncat, în noaptea de 14 iulie, cu scuterul sub roţile camionului ucigaş pentru a încetini maşina care intrase în plin în mulţimea ce asista la focul de artificii de Ziua Franţei pe Promenade des Anglais.

Jurnaliştii de la Nice Matin l-au găsit pe bărbatul care s-a aruncat, în noaptea de 14 iulie, cu scuterul sub roţile camionului ucigaş pentru a încetini maşina care intrase în plin în mulţimea ce asista la focul de artificii de Ziua Franţei pe Promenade des Anglais.

Numele lui este Franck, are 50 de ani şi lucrează la aeroportul de la Nisa. Joi seara, Franck a ratat focurile de artificii pentru că a decis să meargă împreună cu soţia sa la o îngheţată. Mergea cu scuterul pe Promenade des Anglais şi la un moment dat a văzut mulţimea fugind şi un camion a trecut pe lângă el, lăsând în urmă morţi şi răniţi.

“Am înţeles imediat. Am decis să accelerez. Soţia mea, din spatele meu, mă trăgea de mână şi mă întreba unde merg. M-am oprit. I-am spus: pleacă! După ce a coborât, am accelerat la maxim”.

Acum avea un singur gând: fiul său care se afla în Piaţa Massena, spre care se îndrepta camionul.

“Voiam să-l opresc cu orice preţ”, a povestit Franck. “Am reuşit să ajung în stânga camionului, voiam să intru în cabină. Când am ajuns în dreptul lui, m-am întrebat ce să faci cu scuterul? Atunci l-am aruncat înspre camion şi am continuat să alerg după acesta. În cele din urmă, am reuşit să mă agăţ de cabină”, a povestit bărbatul.

Fereastra camionului era deschisă şi a început să-l lovească cu mâinile goale peste faţă pe şofer.

Citeşte şi BREAKING NEWS: Autorul atacului de la Nisa a avut complici şi plănuia din 2015 atentatul

“Nu spunea nimic. Nu a clipit”, dar până la urmă a scos un pistol şi a încercat să-l împuşte. “A îndreptat arma spre mine, a apăsat pe trăgaci, dar nu a luat foc”; atunci teroristul l-a lovit cu patul armei în cap. Franck a căzut de pe scara camionului, dar a reuşit să revină. Bouhlel a reuşit să tragă un foc de armă, dar în aer. Franck a căzut pe asfalt şi a auzit cum se apropie poliţiştii şi trag focuri de armă. În primă fază, a fost reţinut de forţele de ordine.

“Am fost reţinut de politişti care credeau, logic, că aveau de-a face cu un terorist. Când lucrurile s-au mai calmat, m-au prezentat ca martorul principal”, a declarat eroul de la Nisa.

sursa: adevarul.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » “Îngerul păzitor” de la Nisa face dezvăluiri cutremurătoare! Şi-a riscat propria viaţă pentru a opri camionul-ucigaş