Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Inovație foarte promițătoare: A fost inventată o pulbere care poate curăța aerul de CO2 „ca nimic altceva”

Cercetătorii de la Universitatea din California, Berkeley, au inventat un material sub formă de pulbere care are potențialul de a deveni un aliat important în lupta cu emisiile de dioxid de carbon. Doar 200 de grame din această pulbere gălbuie pot capta 20 de kilograme de CO2, cât absoarbe un copac într-un an.

de Redactia Observator

la 28.10.2024 , 15:49

A fost inventată o pulbere care poate curăța aerul de CO2 „ca nimic altceva” A fost inventată o pulbere care poate curăța aerul de CO2 „ca nimic altceva” - Pixabay

Noul material se numește COF-999, prescurtare pentru Covalent Organic Frameworks (COF). Denumirea se referă la o clasă de materiale cristaline cu pori mari, o suprafață generoasă și o densitate redusă. Aceste caracteristici le fac potrivite pentru captarea directă a dioxidului de carbon din aer, un proces de extragere a CO2-ului deja existent din atmosferă.

Materialul a fost dezvoltat de o echipă condusă de Omar Yaghi, profesor de chimie la universitatea americană și inventatorul COF-urilor.

Citeşte informaţiile integral in articolul publicat de spotmedia.ro

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Şoferii agresivi în trafic vor putea fi reclamaţi în aplicaţia Poliției. Vi se pare o idee bună?
Observator » Ştiri externe » Inovație foarte promițătoare: A fost inventată o pulbere care poate curăța aerul de CO2 „ca nimic altceva”